Gıda Mühendisliği 10. Öğrenci Kongresi, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) desteğiyle, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde 25-26 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İki gün boyunca dört oturum halinde gerçekleşen etkinlikte, 10 sözlü, 36 poster bildiri ile toplam 46 akademik çalışmaya ait sunumlar yapıldı.

Gıda Mühendisliği öğrenci kongresi sonuç bildirgesi

Üniversitelerin Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerini, konu uzmanı akademisyenler ile Türkiye gıda ve içecek sanayinden isimlerle buluşturan Gıda Mühendisliği 10. Öğrenci Kongresi’nin Sonuç Bildirgesi yayımlandı.

Geleceğin Gıda Mühendisi adaylarının gündem konularına ilişkin görüş ve değerlendirmelerini içeren Bildirgenin sonuç kısmındaki 5 madde şöyle:

 “Öncelikle her meslek sahibi ve adayı gibi bizler de mesleğimizin misyon ve vizyonunun yanlış aksettirilmesine ve eksik/yanlış bilgilerle kamuoyunun bilgilendirilmesine büyük bir karşı duruş göstermenin gerekliliği üzerinde bir kez daha vurgu yapılması, farklı disiplinlerden özellikle medyayı kullanarak yapılan saldırı düzeyinde bilgi kirliliğine yol açacak beyan ve ifadelerin mutlak surette hukuki takibata alınması hususunda yetkili makamların himaye ve desteğinin ivedilikle kamuoyu ile paylaşılmasının gerekliliğine inanmaktayız.

 Gıda Mühendisliği konularında yetkili/yetkilendirilmiş kişi ve kurumların dışında toplum sağlığını ve gıda güvenliğini hiçe sayan beyan ve ifadelerin mutlaka bir cezai müeyyideyle tecziye edilmelerinin sağlanması ve bu iradenin, devletin en yetkili makamları nezdinde sahiplenilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Editör: Haber Merkezi