Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya, kalabalık bir dost ve arkadaş gurubu içinde adaylığını açıklarken duygulandı ve gözyaşlarını tutamadı.

Genel Başkan YardımcısıAbdülaziz Aslan’ın da şeref konuğu olduğu aday adaylık açıklama töreninde, Aslan, yakın mesai arkadaşı Mutlu Kaya’nın aday adaylığı konusunda aralarında istişare ettiklerini, sonunda milletvekilliği gibi kutsal bir görevi başaracağından emin olarak onay verdiklerini ve desteklerinin tam olduğ4unu söyledi.

Aslan, konuşmasında, “Kaya arkadaşımız, sendikal mücadelesi sırasında göstermiş olduğu performans ile meclis çatısı altında bizleri temsile hak kazandı. Sendika olarak, arkadaşımız olarak bize düşen ne varsa, maddi-manevi yanındayız. Kendisi genç, dinamik ve sergilediği sinerji ile herkesin haklı gururunu v e takdirini kazanmış bir arkadaşımız. Kendisine başarılar diliyorum, hayırlı olsun” diye konuştu.

SİVİL TOPLUMDAN SİYASETE GEÇİŞ

Memur-Sen salonunun hınca hınç dolu olduğu ortamda adaylığını açıklayan Kaya ise, gördüğü tablo ve destek karşısında duygulanırken, gözyaşlarına hakim olamadı. 1992’den beri sendikal faaliyetlerini içinde bulunduğunu belirten Kaya, bu süre içinde paydaş ve öncü olmaya özen gösterdiklerini söyledi, “1992’de başlayan özgür, sivil ve demokratik Türkiye mücadelemizde bir yandan vesayeti tasfiye ederken, diğer yandan da Türkiye’yi küreselleşen dünyanın kenara mahallesi olmaktan kurtarmanın ve yeni bir dünya düzeninin öncü ülkesi yapmanın gayreti içinde olduk” dedi.
Memur-Sen ve Sağlık-Sen’i kendileri için dünyevi ve maddi kazançları elde etmenin merkezi olmadığını da kaydeden Kaya, “sendikacılığımızı, sivil toplum örgütçülüğümüzü bir yandan ülkemizin mütedeyyin insanlarını özgürlüklerine vurulmuş prangalardan kurtarmak, milletimizin büyük bir kısmını yok sayan ötekileştirme çukurlarını kapatmak, kadim kardeşliği hakim kılarak kucaklaşmak için kullanırken, diğer yandan da insanlığın mazlum ve mağdur kitleleri yardım eli olmanın, zulme ve zalime direnişin merkezi yaptık” şeklinde konuştu.

ARKADAŞLARI, MESLEKTAŞLARI YALNIZ BIRAKMAZKEN

Kaya’nın aday adaylığını açıklamasına meslektaşları, dostları ve arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Genel Başkan Yardımcısı Aslan’ın yanında, Büyükşehir Belediyesi özel kalem müdürü Adnan Alagöz,Gaziantep Sağlık Sen Şube Başkanı M. Ali Arayıcı, Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet,Memur-Sen’e bağlı sendika başkanları ve üyeleri Kaya’ya destek verdiler, aday adaylığı açıklaması süresince sürekli tempo tutup, alkış tuttular.

 

Editör: Haber Merkezi