Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Vekili Av. Kadir Erol’un yanı sıra daire başkanları, birim müdürleri, şefler ve personeller katıldı.

Genel Sekreter Vekili Erol 26 yıllık devlet memurluğu hayatının 20 yılını belediyelerde geçirdiğine işaret ederek, bilgi, birikim ve tecrübelerini zaman zaman personellerle paylaşacağını söyledi.

Genel Sekreter Vekili Erol, büyükşehir statüsünün işleyişi hakkında da bilgi vererek: “Büyükşehir Belediye Başkanından sonra Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcıları, onlardan sonra da Daire Başkanları, birim müdürleri ve şefler olacak. Şu an itibari ile 12 daire başkanlığımız ve 50 tane de müdürlüğümüz olacak” diye konuştu.

Türkiye’de kamu yönetiminde değişimin yaşanmaya başlandığına dikkat çeken Genel Sekreter Vekili Erol: “Eskiden kamu kurumlarında bugün git yarın gel zihniyeti hakimdi ve vatandaşlar mağdur edilirdi. Son on yılda bu durum değişmeye başladı. Özellikle büyükşehir belediyelerinde değişmeye başlayan bu zihniyetin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nde de değiştiğini vatandaşlarımıza göstereceğiz.

Hizmet içi eğitim seminerlerimizde sizlerle zaman zaman bir araya geleceğiz. Görev yapan arkadaşlarımızın vatandaşlara soğuk yüz göstermesini istemiyoruz. Tüm arkadaşlarımızın büyükşehir belediyesine yakışır bir biçimde hareket etmesini ve işini severek yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyelerle birlikte hareket edeceğini ifade eden Genel Sekreter Vekili Erol: “Şimdi vatandaşlarımızın kafasında şu soru var; ‘Büyükşehir bana hizmeti nasıl getirecek’

Bu önemli bir konu. İlçelerimizde, mahallelerimizde günlük yapılması gereken küçük hizmetleri bağlı bulundukları ilçe belediyeleri yapacak. Büyükşehir Belediyesi de büyük yatırım gerektiren hizmetleri yapacak.

Burada en büyük görev müdürlüklerimize düşüyor. Bütün müdürlüklerimiz canla başla çalışırken birisinde bir aksama olursa sistem yavaşlar. Bunun için bütün personellerimizin canla başla çalışması gerekiyor. Artık örnek gösterilen bir Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olma zamanı gelmiştir. Daha önceleri sürekli başka şehirler sizlere örnek gösterilmişti ama bundan sonra sizlerin de çaba ve gayretleri ile bunu başaracağız ve ‘Gidin bakın büyükşehir belediyeciliği Kahramanmaraş’ta nasıl yapılıyormuş öğrenin’ denilecek seviyeye geleceğiz” diye konuştu.

Genel Sekreter Erol, büyükşehir sisteminin işleyişi hakkında bir takım bilgiler sunarak toplantıyı bitirdi.







Editör: Haber Merkezi