Sosyal ve kültürel projelerin öncüsü Dulkadiroğlu Belediyesi, ‘Dulkadiroğlu Çiçek Açıyor’ projesi kapsamında ilçe genelinde birçok balkonu şehre özel bitkilerle buluşturmuştu. Yine bu proje kapsamında çalışmalarını sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, proje ortakları olan Seçenek Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile okullarda da özel çalışmalar yaptı.
Projeyle; Kahramanmaraş’ın endemik ve kültürel bitkilerini hatırlatmak, yetiştirilmesi ve insanların bilgilendirilmesinin amaçlandığı bildirildi. Endemik ve kültür bitkilerinin tanınmasının ve tanıtılmasının önemli olduğunu dile getiren proje koordinatörleri, gelecek nesillerin bu yolla bu kültüre yeniden aşina olacağını savundu. Mevsimlik bitkilerin kullanımın artması ve yetiştiricilik kültürünün yaygınlaşması için de önemli olan bu projenin 5 okulda öğrencilere anlatıldığı kaydedildi.
5 Nisan Ortaokulu, Bağlarbaşı İmam Hatip Lisesi, Çiğli Ortaokulu, Deniz Bitmiş Ortaokulu ve Genç Osman Ortaokulu öğrencilerine bilgilendirme seminerleri düzenleyen proje koordinatörleri sümbül, şebboy ve aslan ağzı bitkileri hakkında öğrencilere bilgi verdi.
Editör: Haber Merkezi