Covid-19 nedeniyle gençlerin meydana çıkmasa da, 19 Mayıs coşkusunun iliklerine kadar hissettiğini belirten Kaçamaz: “Mustafa Kemal Atatürk, millet iradesine dayanan bağımsız bir devlet yolunda ilk adımını 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak atmıştı. Milli Mücadele tarihimiz şehit düşeceğini bile bile vatan için cepheye giden daha bıyığı terlememiş gençlerimizin isimleriyle doludur. Atatürk'ün bu günü gençlere armağan etmesi onlara duyduğu güven ve verdiği değerin ifadesidir” dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN TEMELLERİ ATILMIŞTIR.

Kaçamaz şöyle konuştu: “ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin kurtuluşu ve Vatanın bölünmez bütünlüğü için 19 Mayıs 1919’da başlattığı hareketle, milletimizin sönmek üzere olan umutlarını canlanmış ve sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atılmıştır. Ulaşılan bu zaferi sürekli kılmak isteyen Büyük Önder, bunun ancak gençlerin omuzlarında yükselebileceğine olan inancından, bu günü ülkemizin geleceği olan Türk Gençliğine armağan etmiştir. Bu itibarla, Türk milletinin özgürlük mücadelesinde Büyük Atatürk önderliğinde yaktığı bağımsızlık ateşinin ilk adımı olan 19 Mayıs, aynı zamanda Atatürk'ün gençliğe verdiği önem ve değerin sembolüdür.

Bizlerde geçlerimize güveniyor, onların sahip oldukları asil güçle Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşıyacağını biliyor, onların yüzündeki ışıltıda her geçen gün güçlenen ülkemizin geleceğini görüyoruz. Çabamız ve gayemiz, gençlerimizi kendine güvenen, çağdaş bilgi birikimine sahip, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, demokrasiye inanan, çalışkan ve üretken donanımlı bireyler olarak yetişmesine imkân sağlamak ve onlara güçlü, müreffeh bir ülke bırakmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna aziz canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en iyi dileklerimle kutluyorum”

Editör: Haber Merkezi