Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Şevki Yılmaz katıldı.

Konferansta kendilerine yönelik ümmetçi değerlendirilmesinde bulunduğuna değinen Eski Rize milletvekili Şevki Yılmaz: "Evet köküne kadar ümmetçiyiz. Canların bir olması için ümmet olmamız gerekir. Alevi'si de o ocakta, Sunni'si de Kürt'ü de Türk'ü de bütün yeryüzü mazlumları o ocakta." dedi. 

Din ile vatanın ayrı olamayacağına dikkat çeken Yılmaz:

“Vatanın değerinin bilinmesi gerekir. Çünkü vatanla din ruh ve ceset gibidir. Dinsiz devlet olamaz olsa da yaşayamaz” diye konuştu. 



Lider ve ümmet kavramlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Yılmaz: "Arapça'da üç kelime birbirinin aynısıdır, um, ümmet ve imam. Um, çocuğu doğuran anaya derler. Ümmet nedir? Bazıları bize 'bunlar ümmetçi' diyor evet köküne kadar ümmetçiyiz. Canların bir olması için ümmet olmamız gerekir. Alevi'si de o ocakta, Sunni'si de Kürt'ü de Türk'ü de bütün yeryüzü mazlumları o ocakta. Biz canlarız, hangi ırktan olursanız olun bir vücut gibi canlarız. Peki imam nedir? İmam da ana demektir. Yeryüzünün anası demektir” dedi.



Programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Nurettin Dayan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş eski milletvekili Ali Sezal, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Editör: Haber Merkezi