Valilik ziyaretinin ardından Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama törenleri ilk önce çelenklerin sunulması ile başladı.

Kahramanmaraş Valiliği çelengini Valivekili Ömer Adar, Garnizon Komutanlığı Çelengini Garnizon Komutanı Albay Bayram Ölçüçüoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelengini Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehir Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin çelenklerini sundular.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler Derneği Başkanı Yunus Karaman ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanı Tayfun Özbek günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Atatürk Meydanında gerçekleştirilen kutlama törenleri burada sona ererken, Kahramanmaraş Protokolü ilimizdeki gazi derneklerini ziyaret ettiler.



İlk olarak Onikişubat Yörük Selim Mahallesi Aşık Mahsuni Şerif Mesire alanı içerisinde bulunan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit ve Dul Yetimleri Kahramanmaraş Şubesi Başkanlığını ziyaret eden protokol daha sonra Dulkadiroğlu İlçesi İsmetpaşa Mahallesi Valilik Binası arkasında bulunan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kahramanmaraş Şubesi Başkanlığı ziyaret ederek Gaziler gününü kutladılar.



Gaziler Günü programının sonunda Kahramanmaraş protokolü ve gaziler birlikte öğle yemeği yediler.


Editör: Haber Merkezi