Kahramanmaraş Gazetesi Yazıişleri Müdürü / Gazeteci Yazar Bekir Doğan ‘da Sürekli Basın Kartı alması sebebi ile ödüle laik görüldü..
     
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından her yıl verilen basın özgürlüğü ödülleri kadar meslekte en az 25 yıl üzeri çalışarak sürekli basın kartı almış gazeteci arkadaşlarımıza da ödül veriyoruz, diyen TGC Başkanı Turgay Olcayto  “Meslektaşlarımız zor şartlar altında görev yapıyorlar, sürekli basın kartı almak da kolay değil,” dedi..
   
THE Mermara oteldeki ödül törenine Türkiye çeşitli illerinden gelen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yöneticileri üyesi ve çok sayıda gazeteci katıldı. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde Yaşamını kaybeden  ve görevi başında çeşitli saldırılara maruz kalarak hayata gözlerini yuman gazeteciler anısına düzenlenen saygı duruşunun ardından törenin açılış konuşmasını TGC Genel Başkanı Turgay Olcayto yaptı.
     


Olcayto, Türkiye’de her geçen gün daha kötü günlerin yaşandığını belirterek, basın sansürünün kaldırılmasının tarihçesini anlattı. Basın sansürü kalkmış gibi görünse de bunun yanıltıcı olduğunu söyleyen Oclayto, “Sansür kalkmadı, otosansür arttı” dedi. 
     
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin de konuşan Olcayto, “O gün basının ne kadar önemli olduğunu bir kere anladık. O gün gazeteler basın tek ses olarak darbe girişimi ile mücadele etti. Ağır aksak da olsa demokrasimizin artık darbeleri istemediği ortaya çıktı” dedi.
     
“Bugün OHAL ilan edilişinin birinci ayı” diyerek konuşmasını sürdüren Olcayto, 100’ün üzerinde yayın organının kapandığını 79 gazetecinin tutuklu olduğunu söyledi. 
     
Olcayto, “Türkiye birtakım anlaşmalar yaptı. Bunlardan en önemlisi elbette temel hak ve özgürlükler üzerine attığı imzalar. İnsan hak ve özgürlüklerini askıya aldık diyorlar ama bunun sağlıklı olduğunu düşünmüyoruz. Bunun geçerli olduğunu düşünmüyoruz.

Türkiye’de demokrasinin gelişmesi için çaba harcıyoruz. Üniversiteler bunun için çaba harcıyor, sanatçılar çaba harcıyor. Umuyoruz iktidar da böyle düşünüyordur. Bizler gazeteciler olarak düşünce ve ifade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün arkasında duracağız” dedi.
     
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi olan gazetecilerden Sürekli Basın Kartı alan gazetecilere de gecede birer ödül verildi.
     
1982 yılında Gazetecilik mesleğine başlayan Gazeteci Bekir Doğan, geçtiğimiz ay yapılan toplantı ile Sürekli Basın kartı alması sebebi ile özel ödül verildi.
     
Türkiye Gazetesi, İhlas Haber Ajansı, Yorum, Akdeniz, Bugün , Kahramanmaraş Gazetesi, Yine Haber Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri müdürlüğü yapan Bekir Doğan Sürekli Basın Kartını ödülü ile taçlandırdı..
     
Gazetemize bir açıklama yapan Gazeteci- Yazar Bekir Doğan: “ Bugüne kadar 5 ayrı kitap yayınladım.. www.kahramanmarasgazetesi.com.tr de ve dostların sitelerinde günlük köşe yazarı olarak basın sektörün hizmet verirken, Kahramanmaraş Gazetesi yazı işleri müdürü, Çağlayancerit gazetesi yazı işleri müdürü olarak gazatecilik mesleğine devam ediyorum..
     
1982 yılından beri gazetecilik görevimizi yapıyoruz, Başbakanlık son olarak komisyon toplantısında bizlere sürekli basın kartı verdi.. 
     
Türkiye de en çok gazeteci üyesi bulunan Merkezi İstanbul daki TGC de önceki gün Taksim Marmara otel de düzenlenen törenle bir plaket verdi..
     
Bu plaket bize manevi güç verdi.. gazetecinin emeklisi olmaz ölüsü olur.. Allah ömür verdiği sürece vatanımızın birliği ve beraberliği için yazmaya devam edeceğim,” dedi.
     
Törende ödül alan gazeteciler mikrofon başına geçerek duygularını yaklaşık 500 gazeteci arkadaşı ile paylaştılar..
      

Editör: Haber Merkezi