Günümüzde sadece kadınlar değil erkekler de artık modayı yakından takip ediyor. Moda akımının da sürekli değişmesi ihtiyaçları farklılaştırıyor. Yeni tarzlar, yeni trendler vs. Her marka ismini bir adım öne taşımak ve müşteri istek ve ihtiyaçlarını karşılamak için kıyasıya bir rekabet içerisinde.

Feyza Butik ve Elegant Butik Sahibi Feyza Küçükdağlı, giyinmenin ve giydirmenin de bir sanat olduğunu düşünüyor. Modanın tarifini ise; “İnsana yakışan modadır“ diye yapıyor.

Birbirinden ünlü markalarla kadınları buluşturan Feyza Küçükdağlı, öncelikle başarılı bir iş kadını ve işine aşık. “Aşk olmazsa başarı olmaz. İşinizi sevmezseniz tüm çabanız boşa çıkar” diyor.

Yıllardır Müftülük karşısında Feyza Butik’le ve daha sonra Binevler’de açtığı Elegant Butikle, kadınları ünlü markaların şık tasarımlarıyla buluşturan Feyza Küçükdağlı ile sektörü, modayı ve kadınları konuştuk.

Feyza Küçükdağlı, sıcak kanlı, samimi ve  bir o kadar içten,  insanların gönlüne sevgi eken tam bir hanımefendi.  Bu samimiyetinin yansıdığı röportajımızı siz değerli okuyucularımızla aynen paylaşıyoruz.

Feyza Hanım, bize biraz kendinizden söz eder misiniz, iş hayatına ne zaman başladınız?

Üniversite hayatından sonra özel sektörde yönetici olarak işe başladım. 2013 yılında böyle bir ticari hamleye karar verdim. Ayrıca küçük yaştan beri babamın mesleğinden dolayı turizm eğitimi aldım.

Önce Feyza Butik’le sektöre adım attınız. Burada şüphesiz tecrübe edindiniz.  Feyza Butik, mesleki anlamda size neler öğretti?

Feyza Butik benim ilk göz ağrım ilkleri hep Feyza Butik’de yaşadım. Kişilik olarak da sosyal bir yapıya sahip olduğum için hizmet sektörü Feyza Butik’de bana tecrübe verdi hem de tüm zorluklarına rağmen mesleki anlamda tüm heyecanlarıma rağmen en başta sabretmesini öğrendim.

Hanımları giydirmek gerçekten çok zevkli. Bir de bu işin görünmeyen tarafı yaptığınız seçimler var. İşte orada insan iletişimleri seçtiğiniz konsept deneye deneye öğrendiğiniz tercihler var. Çok şey öğrendiğimi düşünüyorum öğrenmeye de devam ediyorum.

Yeni açtığınız Elegant Butik’le, Feyza Butik arasında konsept farkı var mı?

Yani aslında ben şehrimizdeki her yapıdaki hanımlara hitap etmeye çalıştığım için iki mağazamda da herkese hitap etmeye çalışıyorum. Fakat inanın şehir merkeziyle Binevler arasında bile  etnik farklar var. O yüzden Feyza biraz daha klasikken, Elegant biraz daha modern çizgilere sahip.

Müşterilerinizi hangi markalarla buluşturuyorsunuz?

Her iki butiğimde de ülkenin en iyi markalarıyla çalışıyoruz. Örnek verecek olursam Vakko, Kent, İklim, Nilmark, Ncl, Lal Triko, Motif, Belgin, Mehmet Tekin, Lilas, Alin, Güzelyalı, Gzn, Jade gibi birçok ünlü markayla çalışıyoruz. Müşterilerimiz de tek bir marka yerine birçok ünlü markayla buluşmaktan çok memnun.

Modanın her geçen gün gelişmekte olduğuna şahit oluyoruz. Bulunduğumuz zamanda moda dünyasının bulunduğu konumu değerlendirmenizi istersek neler söyleyebilirsiniz?

Benim her zaman söylediğim ve savunduğum şey, insana yakışan modadır. Ama tabi ki şunu da yadsımamamız gerek ki Moda olan şeyleri kendimize yakıştırmaya çalışıyoruz. Moda dünyası özellikle Türkiye'de çok gelişmiş, Türk hanımları emin olun örnek gösterilen Fransız hanımlarından çok çok daha önde bu konuda. Toplumlar maddi manevi güçlerine göre her dönemde modayı takip etmişlerdir. Günümüz dünyasında da bu sektörde modaya çok büyük emekler verildiğini düşünüyorum.

Ürünleri seçerken dikkat ettiğiniz özellikler nelerdir?

Aslında ben ürün seçerken tamamen kendimi kaybedip çok büyük heyecanla güzel olan her şeyi alıyorum. Ama tabi ki hanımların nabzını iyi tutup herkesin güzeli farklıdır ilkesiyle tüm müşteri kitleme hitap etmeye çalışıyorum.

Hemcinslerinizi giydirmek, yani beğendirmek zor mu?

Tabi ki zor! Ama bir o kadar da zevkli. Sadece, kısaca şöyle cevaplayayım bu soruyu. Bu bir aşktır işinize aşık değilseniz olmaz.

Sizce bir kadının dolabında özellikle olması gereken parçalar nelerdir?

Bu göreceli bir soru fakat kapalı bir hanımsa dış giyim ve eşarbı onu en çok mutlu edecek ürünlerdir, kapalı değilse de pantolon ve tişörtü sanırım en vazgeçilmez parçalarıdır.

Mağazalarınızda sadece bayanlar giyiniyor, erkeklere de hitap edecek bir mağaza açma düşünceniz var mı?

Evet, zaman zaman kentimizin beylerine de hizmet vermeyi düşünmüyor değilim. Kim bilir nasip bir gün böyle bir hizmetle de çıkarız karşınıza.

Feyza Hanım, bize vakit ayırdığınız çok teşekkür ediyoruz. Son olarak kadınlarımıza bir mesajınız var mı?

Asıl ben çok teşekkür ediyorum. Her zaman ki sıcak ve samimi tavırlarınız için. Şehrimizin hanımları birer birer çok değerli. Hangi tarzda ve yapıda olursa olsun hepsine de faydalı olabileceğimizi düşünüyorum. Feyza Butik ve Elegant Butik’de arzu eden herkese bir fincan kahve ikramı bizi çok mutlu eder.

Bu vesileyle İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, sağlık ve huzur dolu nice bayramlar diliyorum. 







Editör: Haber Merkezi