Hafız Bekir Büyükkurt, Harun Başbuğ ve Behçet Okumuş'un Kuran ı Kerim tilavetinin ardından, İl müftüsü Celal Sürgeç' Vaaz sonrası Cuma namazını kıldırdı.

İl Müftüsü Celal Sürgeç ise Konuşmasında; Başta Kaymakamıma ,Belediye Başkanıma ve hayır sever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Mimari yapısı ile çok güzel bir camii. Camileri fiziken imar etmek yetmez, maanen, dinen, ilmen mimarı vardır, Kültür açısından imarı vardır. inşallah bu camilerimizde çeşitli eğitim faaliyetleri ile vaazlar, hutbeler ve gençlerimize yönelik faaliyetlerle bu camimizin içerisini doldurmamız lazım. Ben bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın Ramazan I Şerifini tebrik ediyorum, diyerek konuştu.

Cuma sonrası Konuşan Türkoğlu İlçe Kaymakamı Serdar Kartal; Ramazan ayının ilk günü Cuma namazımızı kıldık. Resmi açılışımızı yapmadık ama hem eksiklerimiz görelim dedik, hem de Ramazan boyunca inşallah burası ibadete açılmış olsun istedik. Resmi olarak ta en kısa zamanda açacağız inşallah. Buraya katkı sunan başta Türkoğlulu hemşehrilerimden ve hayır sahiplerinden Allah razı olsun. Fatih Sultan Mehmet Han camimiz hem Kahramanmaraş için hemde Türkoğlu'muz için büyük bir prestijli projemiz oldu.

 Ecdadımızı yaad etmek için İsmini 'Fatih Sultan Mehmet Han' Camisi koyduk. İçerisinde Türkiye'nin dört bir yanından Anadolu'nun her yerinden hem Osmanlı Hemde Selçuklu eserlerinden Örnekleri sergilemek için taş işçiliği, ahşap işçiliği ve çin işçiliğinin hepsini buna uygun bir şekilde yapmaya çalıştık. Allah eksikleri ile Kabul etsin inşallah, diyerek konuştu.

Başkan Okumuş Konuşmasında; Camimizde İlk Cuma namazını kıldık. Özverili çalışmalarımız ve gayretlerimizle Kahramanmaraş'ımızın ikinci büyük cami olan Fatih Sultan Han camimizi ibadete açtık. camimizin altında da 4-6 yaş arası çocuklarımıza özel dizayn edilmiş kreşimiz bulunmakta ve burada çok güzel eğitimler alacaklar.

Yanında taziye evi ve mezarlık bulunuyor. En kısa zamanda da Medine tren İstasyonu mimarisinde Kültür Merkezimizin projesi hazır inşaatına başlayacağız. Bu bölgeyi imar a açıp Türkoğlu'muza yakışır güzel alanlar oluşturacağız” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi