Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Ejder Okumuş aynı zamanda Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un da ağabeyi. Prof. Dr. Ejder Okumuş sosyal konularda yapmış olduğu çalışmalarla adından söz ettiriyordu. 17 Ağustos 2015 tarihinde yapılacak olan rektörlük seçimlerinde Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu. 

Ejder Okumuş, rektör olduğu takdirde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin bilimsel ve akademik açıdan daha iddialı olması için çalışacağını açıkladı. Seçimleri kazanması durumunda, samimiyet, adalet, katılımcılık ve şeffaflık ilkelerinden ödün vermeyen bir rektör olacağını söyleyen Okumuş,‘‘ Güvene dayalı, öğrencilerde aidiyet duygusu yaratan ve rekabetçi bir üniversite anlayışını kurmaya çalışacağım. Adaylığımın, üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
Daha önce yakın geçmişte hemşehrilerimiz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Süleyman Güvenç Kilis 7 Aralık Üniversitesine, Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe Antalya Akdeniz Üniversitesi rektörlüğüne aday olmuşlar ve yapılan seçimler sonrasında rektörlüğe atanmışlardı. 

Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi rektörlük seçimlerinde hemşehrimiz Prof. Dr. Ejder Okumuş’a başarılar dileriz.

1967 yılında Türkoğlu ilçesi Beyoğlu mahallesinde doğdu. 1988 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 1989-1994 yılları arasında İstanbul ve Kahramanmaraş’ta öğretmenlik yaptı. 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını 1999 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde doktorasını tamamladı. Halen akademik çalışmalarını Eskişehir Osman Gazi Üniversitesinde devam ettirmektedir. 

Editör: Haber Merkezi