“Vatandaşların ayağına kırmızı halı serilen Çözüm Masası Uygulaması”, “Beş Çayı” gibi halkla ilişkiler projeleri ve son dönem yazdığı kitaplarla tanınan Muhammed Fatih ERTAŞ, 10 yıldır başarıyla yürüttüğü Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden 7 Haziran 2015'te yapılacak Genel Seçimlerde AK Parti'den Mardin Milletvekili Aday Adayı olmak için istifa etti.

            Muhammed Fatih ERTAŞ aldığı istifa kararı için; "2005 tarihinden bugüne kadar Özel Kalem Müdürlüğü ve Başkan Yardımcılığı yaptığım Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevimden, Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili aday adayı olmaya karar vermem nedeniyle istifa etmiş bulunmaktayım. Yerel yönetimler; hem devleti tanıma, kamu hizmetlerinin akışını öğrenme bakımından, hem de bürokrasi ve siyaseti tanıma adına önemli bir çalışma alanıdır. Amacım, memleketim Mardin'e faydalı olmaktır. Bu anlamda bu güne kadar bana emeği için büyüklerime, beraber çalıştığımız mesai arkadaşlarıma, bana güvenen ve bana güven veren dostlarıma ve aileme sonsuz teşekkür ederim.” dedi.

MUHAMMED FATİH ERTAŞ KİMDİR?
04/04/1980 tarihinde Mardin’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Mardin’de tamamladı. 2002 yılında KSÜ Fizik Bölümü’nden mezun oldu. 2006 yılında KSÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2014 yılında aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim dalında da; 2. Yüksek Lisansını tamamladı.

İş hayatına, Hakyol Eğitim Yardımlaşma ve Dostluk Vakfı Kahramanmaraş Şubesi’nde Müdür olarak başladı. 2004 yılında Özel Öz Derya Koleji’nde Bilgisayar ve Fen Bilgisi Laboratuarı öğretmenliği yaptı. Kahramanmaraş Belediyesi’nde; 2005 yılında Basın-Yayın Koordinatörü, 2008 yılında Strateji Geliştirme Koordinatörü, 2009 yılında Özel Kalem Müdürü ve 2013 yılında ise Belediye Başkan Yardımcısı görevlerine atandı.

ASK Ajans Yayınlarından; "Büyükşehir Belediye Modeli" ve "Sorun Varsa Çözüm de Var, Bir Halkla İlişkiler Uygulaması Olarak Çözüm Masası", Uçar Yayınlarından; “Lise 1’ler İçin Fizik Ders İşlemi Defteri” ve “En Sevgiliye Mektuplar”, adlı eserleri yayınlandı. Üniversite yıllarında çıkardığı, Gülpembe Kültür, Sanat, Edebiyat Dergisi'nin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmenliği’ni yaptı. Birçok yayın ve yapım çalışmalarında; yayın editörlüğü, yayın danışmanlığı, yayın kurulu üyeliği ve yayın/yapım koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Mehmed Zahid Koktu Camii Derneği’nde Kurucu Üye, Prof.Dr.Mahmud Esad Coşan Camii Derneği’nde Kurucu Üye, Merdân Ahlâk Kültür ve Çevre Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi, Kahramanmaraş Platformu’nda Kurucu Genel Sekreterlik, Kahramanmaraş Saha Komiserleri Derneği’nde Kurucu Üye, Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği’nde Kurucu Üye, Bizim Çocuklarımız Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Özel Kalem Müdürleri Platformu Yönetim Kurulu Üyesi (Teşkilat Başkanı) olarak görev yapmaktadır. Ak Parti Siyaset Akademisi Genel Siyaset Programı’nda il 7.si olarak başarı göstermiştir.

  Belediye, Üniversite ve Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik; “Belediyecilik ve Yeni Büyükşehir Belediye Modeli”,  “Stratejik Plan, Performans Programı ve Faaliyet Raporu”, “Hizmete Dayalı Kurumlarda Başarı ve Halkla İlişkiler”, “Bir Halkla İlişkiler Uygulaması Olarak Çözüm Masası”, “Yöneticinin Yönetimi”, “STK'larda Stratejik Planlama” konularında seminerler vermektedir.

    Evli ve bir çocuğu olan Muhammed Fatih ERTAŞ son olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde Kamu Yönetimi Uzmanı olarak çalışıyordu.

 

 

Editör: Haber Merkezi