VATANDAŞ GÜVENİYOR VE BEKLENTİLER YÜKSEK

Yerel seçimlerin üzerinden beş ay geçti. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde yapılanmalar hemen hemen tamamlandı gibi. Artık hizmet sunma zamanı geldi.

İlk defa büyükşehir yasasıyla yönetilmeye başladığımız 30 Mart Yerel Seçimlerinin üzerinden 5 ay geçti ve sokaktaki vatandaş ne düşünüyor, ne bekliyor, halinden memnun mu diye sorduk.

Kahramanmaraş’ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tarihe geçecek olan Fatih Mehmet Erkoç, hizmetleriyle de tarihe geçecek mi?

Vatandaşın beklentisi ilçe belediyelerinden çok büyükşehir belediyesinde.

Yaptığımız araştırmaya göre; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un tanınma problemi yok. Yılardır aktif siyasetin içerisinde rol alması, vatandaşla iç içe olmasından dolayı vatandaşın çoğu kendisini tanıyor.

VATANDAŞ İNANIYOR

Verdiği vaatleri yerine getirir mi? sorusuna ise vatandaşın cevabı; “Hepsi olmasa da birçoğunu gerçekleştirir” şeklinde oluyor.

AKILDA KALAN PROJELER

Seçim kampanyası boyunca “her noktaya hizmet “ sloganını kullanan Başkan Erkoç’un, vatandaşın aklında kalan en çok hafızasında yer eden projeleri ise; Teleferik, Yapay Plajlar, Tekke Kentsel Dönüşüm projeleri.

ACİL ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUNLAR

Kent merkezindeki vatandaşın acil çözüm istediği sorunlar arasında başı trafik ve park problemi çekiyor. Aynı zamanda toplu taşımacılıkta dolmuşların eski ve klimasız olmasından şikâyet ediliyor. Trafiği tehdit ettiği düşüncesi hâkim.

Bir zamanlar kentimizin en güzel yerleşim alanları olan, eski mahallelerde ise kentsel dönüşümün hayata geçmesi bekleniyor.

Diğer yandan ilçelerde ve mahalle statüsüne kavuşan köylerde ise çöplerin toplanmamasından şikâyet ediliyor.

BELEDİYE İŞ KAPISI OLARAK GÖRÜLÜYOR

İşsiz vatandaş belediyede çalışmak istiyor. Sebebi ise başlangıç yaparsa emekliliğe kadar çalışacağını düşünüyor. Belediye güvenilir bir kurum, sağlam iş kapısı olarak görülüyor ve aynı zamanda “Belediye Başkanı isterse işe alır” diye düşünülüyor.

HALK GÜNLERİ

Her Cuma günü Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a vatandaşın bire bir sorunlarını aktardığı “Halk Günleri” vatandaşın dikkatinden kaçmamış. Çoğu haberdar ve bu uygulamadan memnun.

Gençler, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra eğitim alabilecekleri alanlar, öğrenciler ise eğitimde destek ve hatta ücretsiz ulaşım istiyorlar. İçlerinde tablet isteyenler bile var.

Kadınlar ise; sosyal alanların yanı sıra meslek edinebilecekleri kurslar, iş kurmaları için destek istiyorlar.

Vatandaşın birçoğu büyükşehir yasası hakkında bilgi sahibi değil. Fakat büyükşehir ismi cazip geliyor. Beklentileri yüksek ve büyük ölçüde projelerin gerçekleşeceğine güveni var.

Diğer yandan birçok vatandaş belediyenin web sitesinden yapılan işler ve cenaze ilanlarını takip ediyor.  

Beş aylık süre içerisinde vatandaşın Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un vatandaş nezdinde karnesi iyi ve beklentisi yüksek. Bakalım ilerleyen günlerde karne ne yönde değişecek.

 

Editör: Haber Merkezi