Erkoç; “Kentimizin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkararak Türkiye'nin cazibe merkezi haline geline getireceğiz.”

Seçim çalışmaları sırasında “İlimizde dört mevsim turizm sloganıyla”  Kahramanmaraş’ın turizmde hak ettiği değeri bulabilmesi için turizmi öncelikli sektörlerden kabul edeceğini söyleyen Erkoç, Yedikuyular Kayak Merkezi’nin bu kışa yetişmesi için kolları sıvadı.

Büyükşehir Belediyesince hazırlanan projelerle Kent, Yedikuyular bölgesi kayak merkeziyle kış turizmine, sıcak su potansiyeli olan bölgelerde yapılacak çalışmayla da Termal turizmde yeni yatırımlara hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Saim Ata ve beraberindeki heyetle kayak merkezi yapılacak Yedikuyu bölgesinde inceleme yaptı.

Erkoç, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm potansiyelinin artırılması için belirlenen alanlardaki ulaşımı rahatlatarak, bölgedeki doğal güzellikleri gün yüzüne çıkaracaklarını kaydetti.

Kahramanmaraş'ın, Doğu Akdeniz'in en rahat nefes aldığı illerden birisi olduğunu belirten Erkoç, alanda yapılması planlanan kayak merkezinin sadece Kahramanmaraş'a değil Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Adana gibi komşu illere de hizmet vereceğini ifade etti.


Kış turizmi

Seçim çalışmaları kapsamında ilin doğal zenginliklerini turizme kazandırma sözü verdiklerini hatırlatan Erkoç, "Türkiye'de Kent merkezine en yakın yoğun kar alan ve sadece 20 dakikalık mesafede olan Yedikuyu bölgemiz için gerekli proje çalışmalarımızı tamamladık. Şu anda yer tahsisi yazışmalarımız devam ediyor. Herhangi bir aksaklık olmazsa vatandaşımız önümüzdeki kış buradan faydalanmaya başlayacak" dedi.

Yatırımların sadece kayak merkeziyle sınırlı kalmayacağını dile getiren Erkoç, kentin aynı zamanda Türkiye'nin ender termal turizm bölgelerinden birisi olacağını vurguladı.


Termal turizm

Termal turizm konusunda Maden Teknik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ile gerekli görüşmeleri yaptıklarını ve en kısa sürede kenti termal noktasında önemli noktalara taşıyacaklarını belirten Erkoç, "Hazırladığımız projelerle vatandaşlarımız hem kış hem de yaz turizm rahatlığından faydalanabilecek" diye konuştu.

Erkoç; “Kentimizin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini ortaya çıkararak Türkiye'nin cazibe merkezi haline geline getireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. 


Editör: Haber Merkezi