Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde hizmete açılacak olan Yedikuyular Kayak Merkezi’nde inceleme ve denetlemelerde bulunan Başkan Erkoç, vatandaşlara yaz-kış hizmet verecek bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde, kayak takımlarından- personele, telesiyej ve teleski hatlarından snowtrack (kar basma aracı)’a kadar birçok alanda incelemelerde bulunan Başkan Erkoç, bir-iki ufak eksiğin tamamlanması ile tesisin hizmete açılacağını söyledi.

İncelemeler sonunda bir açıklama yapan Başkan Erkoç: “Şu anda Yedikuyular Kayak Merkezi’ndeyiz. Çok yoğun bir yağışı var. Hamd olsun bir projemizi daha tamamlayıp bitirmenin mutluluğunu yaşamaktayız.



Yedikuyular Kayak Merkezimizi sezona yetiştirdik, bir-iki ufak eksiğimiz kaldı onların da tamamlanması ile inşaallah önümüzdeki günlerde açacağız. Kahramanmaraş’ımıza ve Türkiye’mize yeni bir kayak tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözlerden birini daha yerine getirdik ve kış sporları ile ilgili Yedikuyular Kayak Merkezi’mizi tamamladık.

Bu bölge Türk Turizmine önemli katkı sağlayacak.  Hem kış turizmi için hem de yayla turizmi için önemli katkılar sağlayacak. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarının çok sıcak günlerinde vatandaşlarımızın gelip tatil yapabileceği alanlar oluşturduk burada.

Özel sektörden de bu bölgede otel yapımı konusunda teklifler var. Bunları değerlendiriyoruz. Bu otellerin de yapılması ile burası tüm ülkemize hitap edecek. Hatta yurt dışından bile gelecek misafirlerimizi bekliyoruz.

Burası aynı zamanda bir yayla. 2000 metre yüksekliğinde bir alan. Burada hem kışın, hem de yazın vatandaşlarımızın çok yoğun kullanacağı bir alan oluşturduk.

Gaziantep, Adana, Mersin, Hatay, Şanlıurfa, Adıyaman başta olmak üzere tüm bölgeye hatta tüm Türkiye’mize hizmet verecek bir tesis oldu. Bütün vatandaşlarımızı hem yazın hem de kışın buraya bekliyoruz. Burası çok mükemmel bir alan. Havalimanından çok kısa sürede ulaşılabilecek bir alan burası. Şehir merkezine çok yakın olan bir alan.

Vatandaşlarımıza bize gösterdikleri teveccühlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Mesai arkadaşlarımızla birlikte Kahramanmaraş Halkımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Yedikuyular Kayak Merkezi’mizin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz” dedi.



GÜNLÜK 5 BİN KİŞİ KAPASİTELİ

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular mevkiinde yapılan Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezi günlük 2000 kayakçı olmak üzere toplam 5000 kişi kapasiteli olarak hizmet sunacak. Kış sporları olarak 4 ay hizmet verecek olan tesis 250 km yarıçaplı bölgemizde kış sporları yapılacak tek tesis olacak.

NELER YER ALIYOR?
Yedikuyular Yaz-Kış Rekreasyon Alanı ve Kayak Merkezinde 540 metrekare Danışma ve Yönetim Birimi, 550 metrekare Restaurant ve Cafe, 140 metrekare umumi bay-bayan tuvalet ve lavabo 140 metrekare üst istasyon, 270 metrekare kar ezme aracı garajı 2 adet jeneratör binaları 2 adet su depoları ile alt istasyonu kotu olan 1.833 metre rakımından üst istasyon kotu olan 2.044 metre rakımına telesiyej ve teleski hatları ile ulaşılacak.

760 metre uzunluğunda 1 adet telesiyej hattı, 430 metre uzunluğunda teleski hattı ve ayrıca 100 metre uzunluğunda yürüyen band bulunmaktadır. Bir adet helikopter pisti ve otopark alanları bulunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi