Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 7-14 Ocak Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Erkoç mesajında: “Engellilerimizin toplumun diğer bireyleriyle eşit şartlarda hayatlarını sürdürebilmeleri için desteklenmesi yalnızca devletimizin değil, biz yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve toplumun diğer kesimlerinin de ortak görevidir.

Her yıl 7-14 Ocak tarihlerinde resmi ve sivil çeşitli kuruluşlar yaptıkları etkinliklerle göz sağlığının önemini vurgulamaktadır.

Bu nedenle hayata tutunma konusunda sabrın en güzel örneğini gösteren bu insanlarımıza yardımcı olmak, onların sorunlarına çözüm üretmek, yaşamlarını kolaylaştıracak çalışmaları hayata geçirmek, onların toplumla kaynaşmasını sağlamak, hepimizin görevidir.

Şehrimizde engelli vatandaşlarımızın yaşamların daha rahat ve huzur içinde olması adına, hayata geçireceğimiz güçlü projelerle, engelli bireylerin yaşam standartlarını en üst seviyeye taşıyarak onlara müreffeh bir hayat sunmak görevimizdir.

Bu önemli gün ve haftada tüm görme engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu engelsiz bir gelecek diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyor, tüm engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi