Şeyhadil Mezarlığı’nın dolmasının ardından mezarlık yeri arayışlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi imzaladığı protokolle DSİ 201. Şube Müdürlüğü’ne ait hizmet binalarının yenilerinin yapılarak, alanın kendilerine devredilmesi kararlaştırılmıştı.
DSİ 20. Bölge Müdürlüğü kampüsünde devam eden inşaatlarda incelemelerde bulunan Başkan Erkoç,yedi lojman ve  bir adet  idari bina olmak üzere sekiz adet binanın yapımının devam ettiğini ve 8 milyon TL’ye mal olacağını söyledi.
Başkan Erkoç burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada: “Şeyhadil Mezarlığı’nın dolmasının ardından Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı’nda definler başladı.
Hasancıklı bölgesinde yaklaşık 500 dönümlük bir alanın tamamını mezarlık alanı olarak kullanmayacağız. Buradaki alanın bir kısmını mezarlık alanı olarak kullanacağız. Diğer kısımlarını da o bölgenin bitki örtüsüne uygun olarak ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor.
Şu an şehir merkezimizde Kılavuzlu, Üngüt, Karacasu gibi mahallelerimiz başta olmak üzere 12 adet mezarlık vatandaşlarımıza hizmet veriyor.
Haancıklı’da  hizmete sunulan Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığı da zaten yeni yapılmış değil. Daha önce Hasancıklı köyü tarafından mezarlık alanı olarak kullanılan mezarlığı yaptığımız düzenleme ile Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlığına dönüştürdük.
Bunun haricinde Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin en az 100 yıllık mezarlık ihtiyacını karşılayacak büyüklükte mezarlık alanı arayışlarımız sürüyor.
Yaklaşık 1.5 yıl içerisinde bu binalar tamamlandığı zaman DSİ 201. Şube Müdürlüğümüz buraya taşınacak ve o bölgeyi boşaltacaklar. O bölgenin boşalmasının ardından bir kısmını Şeyh Adil Mezarlığına katarak genişletme yapacağız. Karayolları ile görüşmelerimiz henüz devam ediyor.
Şeyh Adil Mezarlığı yanındaki alan 42 dönümlük bir alan. Bu alanın bir kısmını mezarlık alanına katacağız.  Bu alanın Büyükşehir Belediyemize devredilmesi konusunda Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na ve DSİ Bölge Müdürümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi