Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ile Rehberlik Araştırma Merkezi’nin ortaklaşa  Piazza AVM’de gerçekleştirilen “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok’ isimli etkinlikte engelliler gönüllerince eğlendiler.

Kısa bir süre önce kurulan Engelliler Şube Müdürlüğü ardı ardına düzenlediği etkinliklerle göz doldururken, özellikle de engelli vatandaşların takdirini topladılar.

Piazza AVM’de gerçekleştirilen etkinlikte engellilerin yaşadığı sıkıntılara ışık tutmak adına engelli olmayan vatandaşlara bir dizi uygulama yaptırıldı.

“Beni Anlamak İçin Bir dakika Yerime Geçer misin?”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Piazza AVM’de Engelliler Şube Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi’nce ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Beni Anlamak İçin Bir Dakika Yerime Geçer misin?’ etkinliği kapsamında engelli olmayan vatandaşların gözleri bağlanarak ellerine beyaz baston verildi ve görme engelli bir vatandaş gibi yürümeleri sağlandı. Aynı etkinlikte vatandaşlara tekerlekli sandalye kullanmaları sağlandı.

“Destek İçin Siz de Bir El Atın”

Beni Anlamak için Bir Dakika Yerime Geçer misin etkinliğinin ardından ‘Destek İçin Siz de Bir El Atın’ etkinliği kapsamında çocukların elleri boyaya batırılarak duvar boyamaları yapıldı.

Müzikler eşliğinde oyunlar oynayan halaylar çeken engellilere aynı zamanda patlamış mısır, pamuklu şeker, balon gibi çeşitli hediyeler verilerek ikramlarda bulunuldu.

“Farkındalık Oluşturmak İstedik”

Etkinliklere ilişkin görüşlerini aktaran Engelliler Şube Müdürü Fatih Akşam, vatandaşların dikkatini kısa bir sürede olsa engelliler üzerine çekmeyi hedeflediklerini ifade ederek: “Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte düzenlediğimiz bu etkinlikte engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek adına böyle bir etkinlik düzenledik. Engelli olmayan vatandaşlarımızın gözlerini bağlayarak beyaz bastonla yürümeleri istedik ki görme engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıları anlayabilmelerini sağlamak istedik. Normal yürüyen bir insanın tekerlekli sandalye ile yaşayan bir insanın çektiği sıkıntıları anlatmak adına böyle bir farkındalık etkinliği düzenledik.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi