Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nde düzenlen programda konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Afşin'imizde engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz bu merkez için, engelli vatandaşlarımız ve ailelerinin talepleri doğrultusunda şekillendirerek geliştireceğiz.” dedi.

Afşin'de bulunan engelli bireylerin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalıştıklarını belirten Güven, "Afşin'de daha önce açılışını gerçekleştirdiğimiz Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nde engelli vatandaşlarımız bu merkezden olumlu bir şekilde yararlanmakta. Hepimizin unuttuğu bir konu var. Her sağlıklı birey, bir engelli adayıdır. İlçemizde engelli vatandaşlarımızın sorunlarıyla yakından ilgilenmeye çalışıyoruz. Bu bağlamda engelli vatandaşlarımızın sorunlarını konuşabileceğimiz, çözebileceğimiz, sosyalleşecekleri ve bir takım ihtiyaçlarını gidermek için Afşin'de engelli merkezini açtık. Engelli vatandaşlarımız için kurslarımız ve çeşitli faaliyetlerimiz olacak. "diye konuştu.

Engelli vatandaşlar için engelli aracı çalışmaları olduğunu söyleyen Başkan Güven, " Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü,  Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'ne 5 adet tekerlekli sandalye verdi. Bizlerde bu kapsamda ilçemizde tekerlekli sandalye ihtiyacı bulunan 5 engelli vatandaşımızı tespit ederek onlara tekerlekli sandalye yardımında bulunduk. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından temin edilen bir ambulans engelli aracına dönüştürüyoruz. Engelli aracıyla, çocuğunuz hastalandı, bize haber verecek evinden asansörle aracına alacağız, doktora götüreceğiz. Tekerlekli sandalyesinden inmeden aracımız alacak tekrar getirecek. Bu şekilde kısa vadede aracımız hizmete geçecek." açıklamasında bulundu.


Daha sonra konuşma yapan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Cihan Nişancı, "Bugün gerçekten anlamlı bir gün, güzel bir gün. İhtiyaç sahibi hemşerimize bugün tekerlekli sandalyelerini vereceğiz inşallah. Afşin Belediyemizin, engellilerle ilgili sadece bir sandalye olarak değil, başka bir projesi daha var. Temin edilen araçla engelli vatandaşlarımız evden hastaneye veya evden ihtiyaç olunduğu her hangi bir yere inşallah zorlanmadan nakilleri sağlanacak. Engelli aracımızı Afşin Belediyemizin kanalıyla Afşinli hemşerilerimize kazandıracağız. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi