İl Müftüsü Celal Sürgeç:
"Bu kardeşlerimiz toplumumuzun önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Onları yalnız ve sahipsiz bırakmayacağız"

Kahramanmaraş'ta engelli öğrenciler için kurulan "Kardeşlik Sofrası"nda iftar yapıldı.

İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörleri Dursun Dönmez ve Fatma Koca'nın Ertuğrulgazi Görme Engelliler Ortaokulu bahçesinde organize ettiği programda, engelli öğrenciler Kur'an-ı Kerim okudu, ilahiler seslendirdi.

Daha sonra ailelerin getirdiği yemeklerle iftar sofrası kuruldu. Engelli bir öğrencinin okuduğu ezanın ardından oruç açıldı.

İl Müftüsü Celal Sürgeç, çocukların sesiyle mutlu ve huzurlu bir iftar yapmanın sevincini yaşadıklarını belirtti.

Öğrencilerin seslendirdiği ilahilerin çok güzel olduğunu vurgulayan Sürgeç, "Burada yavrularımızın aileleriyle burada bir araya gelelim istedik. Görme engelli kardeşlerimize Kur'an okuma kursunda Braille alfabesiyle destek oluyoruz. Onların etkinliklerine zevkle ve heyecanla katılıyoruz. Bu kardeşlerimiz toplumumuzun önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Onları yalnız ve sahipsiz bırakmayacağız." diye konuştu.

İftara katılan Rıdvan Cinkara ise engelliler için kurulan iftar sofrasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Düzenlenen bu tür organizasyonlarla güzel birlikteliğin oluştuğuna işaret eden Cinkara, "Engellilerin de bu toplumda bir yerinin olduğunun işareti. Biz engelli kardeşlerimizle birlikteyiz demek istiyorlar. Engelli kardeşlerimiz bu sofrada bir araya gelmiş ve hatırlanmış. Güzel bir ramazan hatırası olacağını düşünüyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi