Beraberinde Belediye Meclis üyeleri ve Zihinsel Engelliler komisyon arkadaşları; Mehmet Nar, Ethem Sünbül, Tülay Canlı, Yasemin Ayranpınar ve Mehmet Türkkorur ile Rektör Durmuş Deveci ile önce tanışan, sonra engellilerin sorunlarına ilişkin üniversitenin neler yapabileceğini konuştular, bu konuda destek istediler. Komisyon Başkanı Doğru, Onikişubat Belediyesi ile üniversitenin bir engelliler çalıştayı yapmak istediklerini, zihinsel engelli vatandaşların sorunlarını masaya yatırmak istediklerini, bunun için burada olduklarını söyledi.

BİR ENGELLİLER ÇALIŞTAYI YAPALIM!

Rektör Durmuş Deveci de, engellerin ortadan kaldırılması anlamında üniversite olarak kendilerine düşen ne varsa yapacaklarını, mesai arkadaşları ile bu meseleyi tartışıp, konuşup bir rapor hazırlayacaklarını söyledi.

Deveci, bir soru üzerine; “Üniversite camiası içinde ne kadar engelli vatandaşımız var,  tam olarak sayısını bilmiyorum. Ancak öğreneceğim. Sanıyorum birkaç yerde, özellikle santralde görev yapan görme engelli vatandaşlarımız var, ancak sayıdan emin değilim” derken bu meselede verileri toplayıp, akademik bir çalışma yapıp, doğru adımlar atacaklarını sözlerine ilave etti. Doğru da, zihinsel ve fiziksel engellilerin sorunlarının çözümü noktasında üniversitesinin desteğine ihtiyaçları olduğunu yineledi.  


Editör: Haber Merkezi