“O KÖY, BİZİM KÖYÜMÜZ”

Kahramanmaraş Berberler ve Kuaförler Odası “O Köy, Bizim Köyümüz” projesi kapsamında her Salı günü kırsal mahallelerde yaşayan çocuklara ücretsiz kuaförlük hizmeti veriyor.

En anlamlı sosyal sorumluluk projelerinden bir olan  “O Köy, Bizim Köyümüz” projesine, berber ve kuaförler gönüllü katılıyor ve kuaförlük hizmetinin yanı sıra çeşitli hediyelerle de çocukların sevincine ortak oluyorlar.

Projenin mimarı Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Şaban Uçar, öncelikli amaçlarının hayatında hiç berber ve kuaföre gitmemiş çocuklara hizmet etmek olduğunu vurgulayarak: “Kahramanmaraş il sınırları içerisinde yaşayan bakıma muhtaç hastaların, yaşlı insanlarımızın, kırsal bölgelerde berber ve kuaför hizmeti alamayan çocuk, genç ve kadınlara kişisel bakım hizmeti olarak, saç bakımlarının ücretsiz sağlanmasını amaçladık.

‘Berber ve Kuaförüm Yanımda. O köyü Bizim Köyümüz’ adı altında bir proje ürettik. Proje ortaklarımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıkları ve STK’lar. Projemiz 2018-2019 eğitim- öğretim yılının başlamasıyla birlikte start aldı ve devam ediyor” dedi.

10 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİMİZE HİZMET VERDİK

Okul müdürleri ile koordineli çalıştıklarını ifade eden Başkan Uçar; “Önceden tespit ettiğimiz okulların müdürleri ile iletişime geçiyoruz. Okul müdürlerimiz öğrencilerin ailelerine bilgi veriyor, bizlerde velilerin izni üzerine bu hizmetleri veriyoruz. Çocuklar hangi saç modelini istiyorlarsa o modeli uyguluyoruz. Önemli olan onların mutluluğu.  Şu ana kadar 10 binden fazla öğrencimize hizmet verdik” dedi.

3 ANAOKULUNU BAŞTAN DÜZENLEDİK

Başkan Uçar, gittikleri okullara kuaförlük hizmetinin yanı sıra çocukların ihtiyaçlarına yönelik hediyeler de götürdüklerini belirterek: “Bir kısmını odamızdan bir kısmını da hayırseverlerden temin ettiğimiz çocukların ihtiyaçlarına yönelik, çorap, eldiven, atkı, mont, ayakkabı vs gibi hediyelerde alarak dar gelirli ailelerimizin çocuklarına ulaştırıyoruz.

Diğer yandan 3 tane anaokulumuz imkansızlıklar içerisinde çocuklara hizmet vermeye çalışıyordu. Bu 3 anaokulunu da baştan bütün ihtiyaçlarını karşılayarak çocuklarımızın hizmetini sunduk” dedi.

Bu sosyal sorumluluk projesi ile aynı zamanda kuaför adaylarının da eğitimlerine katkı sunduklarını söyleyen Başkan Uçar; “Usta kuaförlerimizle, kuaförlük bölümünde 11 ve 12. Sınıflarda okuyan öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Bu sayede onlarda uygulamalı bir şekilde pratiklerini geliştiriyorlar” diye konuştu.

Projenin en güzel yanının dayanışma ruhunu geliştirmek olduğuna dikkat çeken Başkan Uçar; “Çocuklarımızın mutluluğu her şeye” diyerek konuşmasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi