Elbistan’a içme suyu sağlamak adına yapılan çalışmalarda KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, başkanlığında meclis üyelerinden oluşan heyet Sarımağra kaynaklarında incelemelerde bulundu.

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar, Elbistan Belediye Başkanvekili Ahmet Tıraş ve Elbistan Meclis üyelerinden oluşan heyet, Elbistan ve bağlı mahallelerine içme suyu götürmek için  su kaynaklarında incelemelerde bulundular.

Bu inceleme çalışmaları neticesinde Elbistan Belediye Meclis üyeleri KASKİ yetkilileri tarafından bilgilendirilirken yapılacak çalışmalar şu şekilde sıralandı:

1)     Sarımağra kaynakları etüdü yapılmış olup yaklaşık 60 Km ’den 700 lt/sn su alınarak Elbistan merkez ilçemiz ve bağlı birçok mahallelerin ihtiyacının cazibeli olarak karşılanması için etüdler devam etmekte olup, su analiz raporlarının çıkmasına müteakip suyun tahsis işlemlerinin başlatılması ve sonrasında proje çalışmalarına geçilecektir.

2)     Elbistan İlçemize bağlı Yapraklı, Karahöyük,  Gücük, Köşk mahallelerin projeleri tamamlanmış olup, yatırım programına teklif aşamasındadır.

3)     Birçok İlçemizde ve mahallelerinde olduğu gibi Elbistan İlçemize ait Gökçek, Söğütlü, Büyükyapalak mahallelerinin içmesuyu terfi masrafından dolayı icra borçlarının kurumumuz tarafından icraların kaldırılmasına müteakip içmesuyu temini sağlanmıştır.

4)     İlçemizde kurulan Şube Müdürlüklerimiz KASKİ Genel Müdürlüğümüzden desteklenerek merkez ilçe ve mahallelerin içmesuyu, kanalizasyon boru patlakları, elektromotopomp tamiratları ve boru değişim işleri aralıksız sürdürülmektedir.

5)     Çatova, Evcihöyük, Akdere, Erdelek, Küçükyapalak mahallelerini besleyen Ferhat pınarı etüt ve fizibilite çalışmaları devam etmektedir.

6)     Akarca mahallemizin kaynağının kuruması nedeniyle acilen Derinkuyu çalışmaları başlatılmış olup, çalışmalar 7 gün içerisinde bitirilerek mahallemizin su sıkıntısı giderilecektir.

7)     Elbistan sanayi sitemizde yağmursuyu (L=850 mt Ø300 mm) çalışmaları başlatılmış olup, büyük bir hızla devam etmektedir. Yapılan çalışmalarda buhar kürlü entegre contalı borular kullanılmakta olup muayene bacaları prefabrik elemanlardan teşkil edilerek son derece tekniğe uygun çalışmalar yürütülmektedir.

8)     Elbistan Arıtma Tesisi işi hibe kapsamında çalışmaları devam etmektedir.









Editör: Haber Merkezi