Ziyarette Prof. Dr. Mehmet Kaya tarafından yazılan Dulkadiroğulları ve Faruk Bahçeci tarafından kaleme alınan Temel Dini Bilgiler adlı kitapları Yıldızhan’a hediye ettiler.

Prof. Dr. Mehmet Kaya tarafından yazılan Dulkadiroğulları eserinin bir kültür mirası olduğunu belirten Zülkadiroğulları Dernek Başkanı Fatih Mehmet Zülkadiroğlu, kitabın çıkış hikayesini şu şekilde anlattı: “Kahramanmaraş eski Milletvekilimiz Prof. Dr. Mehmet Kaya Bey derneğimize ziyarette bulundu.  Dulkadiroğluları tarihi ile ilgili bir kitap yazmak istediğini belirtti.  

Bu bizler için mutluluk verici bir olaydı. Kitapla ilgili ihtiyaç halinde bizim de yarımcı olabileceğimizi söyledik ve yardımcı olduğumuzu da zannediyorum.

Dulkadiroğluları kitabı bizim de desteğimizle Prof. Dr. Mehmet Kaya bey tarafından yazılmış ve bastırılmıştır. Bütün harcamalarını kendisi yaparak bize binlerce adet göndermiştir. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az.

Elbistanlılar Derneği Başkanı Ali Ihsan Karaman Bey ile Maraş'taki bütün kaymakamları, belediye başkanları, milli eğitim müdürlüklerine, siyasi parti yöneticilerine, kütüphanelere, muhtarlara, dernek başkanlarına, Tarih ve Turizm Kültür Platformu'nun Başkan ve üyelerine hediye ediyoruz.

Prof. Dr. Mehmet Kaya’nın ricası üzerine, bu kıymetli eserin en ücra köşelere kadar iletilmesini isteyen biriyim.

Arkadaşım Ali Ihsan Karaman Bey ile burada sayın hocamız kitabın en son bölümünde Elbistan'a kurulacak olan üniversitenin isminin Dulkadiroğlu olmasını istemektedir.

Bizde bu düşünceye ve talebe destek veriyoruz. Siyasilerimizin de bu konuda gerekeni yapacaklarına inancımız tamdır. 

Bu kıymetli eserimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da ulaştıracağız. İnşallah dileğimiz yerine geldiği zaman, aile olarak buna gönül bağlamış insanları da memnun edeceğine inanıyoruz. “

"DULKADİROĞLU ÜNİVERSİTESİ"

Prof. Dr. Mehmet Kaya, kaleme aldığı Dulkadiroğulları adlı eserinde Elbistan’a "Dulkadiroğlu Üniversitesi" kurulması yönündeki arzusunu şu cümlerle ifade ediyor;  “Tarihi bilgi ve belgeler doğrultusunda, gördüğümüz gibi Kahramanmaraş’ın  Elbistan, Afşin ilçelerinde, Dulkadiroğlu beyliği Anadolu  Türk Beylikleri arasında önemli bir beylik olup beylik iki asra yakın bir zaman dilimi içinde Elbistan’dan  idare edilmişlerdir. Coğrafi, Tarihi, Anadolu Türklüğü ve İslamlığı Kurtuluş Savaşı'ndaki kahramanlıklar, bölgesel direnişler ve savunmalar, Cumhuriyet dönemindeki variyetler ve özellikler gereği bugünkü devlet büyüklerimizden Elbistan, Afşin ilçelerinde "Dulkadiroğlu Üniversitesi" adı ile bir Cumhuriyet dönemi üniversitesi kurulmasını arz ve talep ediyor, bölgemiz ve Türkiye'miz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi