Elbistanlı vatandaşların yaz kış sıkça vakit geçirdikleri mesire alanlarından olan Pınarbaşı Kaynağındaki göl alanında oluşan ve kurak geçen mevsimlerin ardından gölde ciddi bir görüntü kirliliği ve kötü kokuya neden olan yosunlara yönelik Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un talimatıyla KASKİ Genel Müdürlüğünce çalışma yapılacak.

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Uzunlar katılımcılara yaptığı sunumda göl temizliğinde yapılacak çalışmaları anlattı. Genel Müdür Uzunlar konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ‘’Geçtiğimiz yıllarda göl yüzeyinin temizlenmesi amacıyla çeşitli yollara başvurulmuş ancak göl zeminindeki yosunlara müdahale edilemediğinden göl kısa sürede yeniden kötü görünüme bürünmekteydi. Soruna kalıcı tedbir bulunması amacıyla KASKİ ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ÜSKİM iş birliği ile yosunlarla ilgili bir dizi araştırma gerçekleştirdik. Yapılan araştırmada göl tabanına yosunların gelişmesini önleyici taş serimi yapılarak göldeki yosun popülâsyonunda azalma olacağı gözlemlendi. Yapılan araştırmalar üzerine ilk olarak göl alanının suyunu boşaltacağız. Sonrasında göl zeminini iş makineleri ile temizleyip zemine taş serim işlemi yapacağız.’’ diye konuştu. 

Sunumun ardından katılımcıların sorularına cevap veren Uzunlar, çalışmaların 2-3 ay süreceğini ve en kısa sürede çalışmaların başlayacağını belirtti.

Editör: Haber Merkezi