Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kıraathane'de Kültür Edebiyat Etkinlikleri projesi kapsamında 24 Kasım öğretmenler günü programı düzenlendi. "Eğitime Adanmış Bir Ömür" konulu programa, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt moderatörlük yaptı.

Öğretmenlik mesleğinde özverili çalışmalarıyla öne çıkan Eğitimci Yaşar Alparslan, Mustafa Koyuncu, Mehmet Demir, Salih Özsağır, Ali Seyithanoğlu ve Ahmet Yüzeroğlu'nun katıldığı programa öğretmenler ve eğitimciler de büyük ilgi gösterdi.

Her biri birbirinden değerli bu isimlerin katılımcılarla tecrübe ve mesleki birikimlerini paylaştığı programda Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan'da yer aldı.



Alparslan, program sonrası yaptığı konuşmada, bu anlamlı etkinliğinin verimliliğine dikkat çekti. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak eğitim konusunda çok hassas olduklarını anlatan Alparslan, tecrübeli eğitimcilerin 'çocuklarımıza kitap okutmalıyız' önerisine ise 'Kitap Kafe' gibi projeleri hayata geçirerek katkı sağladıklarını söyledi. 

Alparslan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Değerli hocalarımız ve eğitimcilerimizin tecrübelerinden bu güzel etkinlikte istifa ettik. Her biri birbirinden değerli olan bu isimlere bu anlamlı programa katıldıkları için teşekkür ediyorum. Bu gibi etkinliklerin Kıraathanemizde devam edeceğini de ayrıca duyurmak istiyorum. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü bir kez daha kutluyorum."



İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'ta, Kahramanmaraş'ın eğitimine büyük katkı sağlayan bu değerli isimlerle aynı ortamı paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Bu anlamlı programın gelecek nesillere tecrübe bakımından büyük katkı sağlayacağına inandığını anlatan Akkurt, "Bu program en anlamlı öğretmenler günü programı oldu" dedi.

Program, 6 değerli eğitimcinin konuşmasının ardından sona erdi. Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Sebük Tekin Alparslan, günün anısına katılımcı hocalara hediye takdim etti.
Editör: Haber Merkezi