Senelerdir siyasetin ve eczacılık mesleğinin içinde olan, duruşu, hitabı ve donanımı ile kentin yükselen değerleri arasında gösterilen Ecz. Bahtiyar Murat Aras, tarih doktorasını tamamlayarak, isminin başına Dr.yi de ekledi.

Halen 14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı olan, kuruma kimlik kazandıran, başarılarına her geçen gün bir yenisini ekleyen Murat Aras, Ocak ayının ilk günlerinde, Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesinde, ‘Pazarcık Türkmen Alevileri’ konulu tezi ile Dr. olmayı hak etti. Aras şimdi de doçentlik için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Başkan Dr. Aras, yeni ünvanına ilişkin olarak; “5 yıllık bir alan çalışması sonucu oluştu.  Toplam 650 sayfalık tez. Pazarcık Türkmen Alevileri tezi için yöredeki 40 köye gittim. Atmalı, Kılıçlı ve Sinemilli aşiretleri arasında 200’ün üzerinde insanlarla bire bir sohbet ettim. Bunu yaparken, yöredeki insanların gelenekleri, inançları ve sosyal yaşamlarına yönelik 40 soru sordum, cevaplarına ekleme ve yorum yapmadan tez konusuna dahil ettim” diye konuştu.

 

 

Editör: Haber Merkezi