Düzgüner; “İnşallah bu görev bana ve ekip arkadaşlarıma tevdii edilirse; Oda yönetimini sadece temsil görevi olmaktan çıkartıp, gelişen, değişen, çağ atlayan bilgi çağımızda, mesleki sorunlarımızla ilgilenen çözüm yolları arayan, fikir üreten, uygulayan, her daim meslektaşın haklarını arayan savunan eksik kaldığı yerde tamamlayan şeffaf bir yapıya dönüştüreceğiz” dedi.

İl merkezi ile ilçelerdeki oda mensuplarını birebir ziyaret ederek seçim çalışmalarını iddialı olarak sürdürmekte olan Aydoğan Düzgüner, 8 Mayıs’ta yapılacak Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası seçiminde tüm aday arkadaşlarına başarılar diledi. Seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Düzgüner, şunları kaydetti:



“SOSYAL DESTEK FONU OLUŞTURACAĞIZ”
“Biz ekibimizle yola çıktık. Amacımız, SMMMO’yu ve mesleğimizin çıtasını biraz daha yükselterek daha iyi duruma getirmektir. Bu vesile ile daha önce de belirttiğimiz gibi odamıza birçok projelerle geliyoruz. Bu projelerle gerek meslektaşlarımızı, gerek odamızı gerek mesleğimizi Kahramanmaraş’ta çok önemli bir sivil toplum kuruluşu olarak öne çıkarmak istiyoruz. Allah kısmet eder ve arkadaşlarımız da bize güvenerek bu görevi bize tevdii ederlerse; biz bu görevi layıkı ile yapacağız. Vaat ettiğimiz projeleri de inşallah ekip olarak hayata geçireceğiz. Biz özellikle bir sosyal destek fonu oluşturacağız. Odamızdaki, mesleğe yeni adım atmış, hatta staj aşamasında olan zaman zaman da ruhsatını almış ama ofis açacak durumu olmayan gençlerimize elimizden geldiği kadar bu fondan yardımcı olacağız. Bir nebze de olsa ellerinden tutmaya çalışacağız. Bir diğer husus; seçimi aldığımız ilk yıl meslektaşlarımızın 10 başarılı öğrencisine burs vereceğiz. Odamızın gelirlerini boş yerlere harcamaktansa meslektaşlarımızın başarılı çocuklarına burs vererek değerlendirmek istiyoruz. Diğer bir husus; Kahramanmaraş’ta çok güzide bir üniversitemiz var. Üniversitelerde okuyan gençlerimiz vardır. Bunları odamızda nasıl eğitebiliriz, ya da mesleki kuruluşlarımızda, fabrikalarımızda nasıl yardımcı eleman olarak çoğaltabiliriz, bu gençlerimizi mesleğe nasıl hazırlayabiliriz, bunların alt yapı çalışmalarını yapacağız. Üniversitelerde okuyan gençlerimizi daha verimli ve daha mükemmel bir şekilde mesleğe katkı sunabilmeleri için üniversitelerle ve üniversitelerdeki hocalarla istişare halinde olacağız ve katkı sunacağız. Maalesef mesleğimizde her gün kartopu gibi büyüyen sorunlar ile karşı karşıyayız. Her konuda olağanüstü yükler omuzlarımıza yüklenmektedir. İnşallah biz yönetime geldiğimizde meslektaşlarımız boş hamallık konumunda olmayıp, yapmış oldukları iş ve hizmetlerin bedellerini alacaklardır. Biz TÜRMOB dahil ilgili yerlerle istişare ederek meslektaşlarımızı boş hamallık yapmaktan kurtarmak istiyoruz.



“ŞAHSİ ÇIKARLARA ALET EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Kahramanmaraş'ta odamızın kayıtlı 550 üyesi, 120 stajyeri ve 200 civarında stajyer adayı bulunmaktadır. İcra ettiğimiz mesleğimizin önemi her geçen gün biraz daha artmaktadır. Bu manada meslek odamıza çok büyük görevler düşmektedir. Biz ekibimizle oda yönetim kurulu ve diğer kurullarının bir bütün halinde çalışmasını sağlayacağız, görev alacak tüm üyelerin görevlerini rahatlıkla yapmalarına imkân vereceğiz. Oda yönetimindeki tüm görevlerin tek elde toplandığı yönetim anlayışına son vereceğiz. Hiç kimsenin odamızı basamak olarak kullanmasına, bir yerlere gelmesine ve şahsi çıkarlarına alet etmesine izin vermeyeceğiz. Odamız başkanlığının ve yönetim kurulu üyelerinin ve görevlerinin son yıllarda kaybolan saygınlığını tekrar kazandıracağız. Bu görevlerin kutsallığına gölge düşürmeyeceğiz. Yönetimin hizmetinde bir oda değil, meslektaşlarımızın hizmetinde olan bir oda anlayışını kazandıracağız. Oda yönetimini sadece temsil görevi olmaktan çıkartıp, gelişen, değişen, çağ atlayan bilgi çağımızda, mesleki sorunlarımızla ilgilenen çözüm yolları arayan fikir üreten uygulayan, her daim meslektaşın haklarını arayan savunan eksik kaldığı yerde tamamlayan şeffaf bir yapıya dönüştüreceğiz. Meslektaşlarımızın odamıza son yıllarda kaybolan, bağlılığını sevgisini ve güvenini tekrar kazandıracağız. Her türlü eleştiri ve tenkitlere açık olacağız. Önerileri dikkate alacağız. Hatalarımızdan ders çıkartacağız. Başarıyı üyelerimizde, başarısızlığı kendimizde arayacağız.” (HABER MERKEZİ) 
Editör: Haber Merkezi