8 yılın heba olduğunu bir 4 yılın daha heba olmaması için Bakırcı Esnafının oylarına talip olduğunu ifade eden Durdu Yıldız; “ Allah bu görevi bize nasip ederse, yeni bir dönem başlayacaktır, öncelikle sizlere 10 vaadim 10 projem var bunları yerine getireceğim, broşürümde söz verdiğim: Sadece ismi var olan Bakırcılar Odası Hizmet Binasını yaptıracağım, Mesleğimizin devamı için çırak- kalfa, usta olmak üzere , Çıraklık Okulu ile işbirliği halinde yeni elemanlar yetiştireceğim, Kahramanmaraş Bakıcılık Esnafını tanıtmak için yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılacağım, Merhum efsane başkan Mehmet Tartıcı ağabeyin başlattığı, esnaf piknik günü, aşure günü ve esnaf toplantılarını yeniden başlatacağım, Esnafımızı korumak için veri bankası kuracağım, Devlet teşviklerini ve desteklerini takip ederek esnafımızı bundan yararlandıracağım, Her yıl esnaf tanıtım ve sergisi düzenleyeceğim, Curufcu esnafının yer sorununu çözeceğim, Züchex Fuarında her yıl düzenli olarak yer alacağım, Bakırcı esnafının her türlü meselesini çözmek için yönetim kurulu ile gece gündüz çalışarak mesleğimizi yenidan şaha kaldıracağım,” dedi.

    Eski Sanayi sitesi içinde ki meydanda yaklaşık 500 bakırcıya öğle yemeği veren başkan adayı Durdu Yıldız: “ Bakın ustalarım 420 metre karelik bakırcılar Odası hizmet binası arsası sahipsiz kaldığı için bugün 150 metreye düşmüştür.

    Bakırcılar Odası yönetimine soruyorum: 8 yıldan beri Kahramanmaraş Bakırcı esnafı yok muydu ? biz aday olunca ortaya çıktınız..!

    Gaziantep Bakırcılar Odası Başkanı Celal Açık başkanımızla omuz omuza vereceğiz Kahramanmaraş Bakırcılık mesleğini de dünyaya tanıtacağız..

    Yönetim kurulumuzla birlikte bakırcı esnafının ne sorunu varsa onu çözeceğiz, birlikte ne yapa bilirizi görüşerek gece gündüz istişare ederek bir adım daha öne gitmek için çalışacığız..

    Kahramanmaraş’ta yapılacak çok hizmet var, Bakırcılar Çarşısı için çalışacğız üyelerimizin her türlü meselesine koşacağız..

    8 yıldır iş başında bulunan yönetime soruyorum: Mehmet Akyol başkanımızın yapmış olduğu güvenlik sistemi dışında bugüne kadar ne yaptınız ? çıkın bunun hesabını verin..

    Odamızın kasasında paramız var diyorsunuz, var olan para ile esnafa niye hizmet yapmıyorsunuz, kasa da duran paranın kime ne faydası var ! “ diye konuştu.

    Son söz olarak size şunu söylemek istiyorum: senin desteğin kadar güçlüyüz, ! sende odana sahip çık !.. hizmet iste ! “ diyerek sloganla bitti.

    Yemek sonrasında ise Kur’an-ı kerim okundu dua edildi..
Editör: Haber Merkezi