Konuyla ilgili bilgi aldığımız Dumlupınar, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliğinin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın başlangıç kısmında belirtilen temel ilkeler doğrultusunda ülke ziraatının ilerleme ve gelişmesi için ilmi, fikri ve tatbiki çalışmalar yapmak, üyelerin sosyal, kültürel, ekonomik ve mesleki gelişmelerini sağlamak ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 29 Nisan 1939 tarihinde Ankara’da kurulduğunu, 11.08.1971 tarih ve 7/2906 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kamu yararına çalışan derneklerden sayıldığını söyledi.

Dumlupınar, “Türkiye’de kurulan ilk mesleki kuruluş olma ayrıcalığına sahip Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliğinin adı “Türk Ziraat Mühendisleri Birliği’ iken 1942 yılında değiştirilerek bugünkü halini almıştır” dedi.

“TZYMB’ nin Ziraat ve Ziraat Mühendisliği alanında araştırmalar yapmak, ilim adamlarına ve konu uzmanlarına tarım ve tarımla ilgili değişik konularda raporlar hazırlatmak, anayasamızın öngördüğü şekilde tarımsal konularda görüş belirtmek, tarım işletmelerinin ekonomik ve verimli çalışabilmeleri için öğreticilik ve danışmanlık hizmetleri vermek, ziraat mühendisleri arasında birlik ve beraberliği sağlamak, üyelerin eğlenme, dinlenme, gezi ve benzeri ihtiyaçlarını gerçekleştirme ve ziraat mühendislerinin mesleki gelişmelerinin sağlayacak her türlü İmkânları hazırlamak gibi faaliyetleri yürütmüş ve halen yürütmekte olduğunu belirtti. Birliğimiz, faaliyet ve çalışmalarının yanı sıra akademik çalışmaların ve tarım politikalarına ait görüşlerinin de yayınlandığı "Ziraat Mühendisliği" ve "Türk Ziraat Haber" adlı iki süreli yayına sahiptir” diyen Yrd. Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, bundan böyle Kahramanmaraş tarımıyla yakından ilgileneceklerini bildirdi.

Editör: Haber Merkezi