Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da program da mehteran gösterisi düzenleyerek ayrıcalığını ortaya koydu. Kahramanmaraş dan yoğun ilginin olduğu etkinlikte Zülkadiroğlu Dernekleri İkinci Başkanı Mehmet Fatih Zülkadiroğlu’nun duygu dolu konuşması kalplerin her daim bir olduğunun göstergesi oldu. 



Programın açılış konuşmasını Kırıkkale Dulkadiroğlu Derneği Başkanı Köksal Erkoç gerçekleştirdi. Erkoç konuşmasında, ‘’ Çok değerli ailem Dulkadiroğlu Ailesi, ne mutlu bizlere ki bu gün burada birlikte olmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. 16.sını düzenlediğimiz etkinliğimize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Türk milleti sadece mazlum Müslüman halkın değil dünyada acı çeken diğer mazlumların da tek umududur. Türk milleti bu zalimliği durduracak tek güçtür. Bunu içindir ki bu gün burada bir arada olmamız ayrı bir önem kazanmıştır. Artık safları daha da sıklaştırmalıyız. Türk milletinin düşmanlarına fırsat vermemeliyiz. Özüme dönmeliyiz.’’ Diyerek konuşmasını Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiiriyle tamamladı. 

Sözlerine Besmele ile başlayan Kahramanmaraş Zülkadiroğlu Derneği İkinci Başkanı Mehmet Fatih Zülkadiroğlu konuşmasına şöyle devam etti. 



‘’Bundan ok yıl önce burada yeni yapılanıyordu. Her yıl gelmek m fakat gelemedim. Bu yıl aranızdayım. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç A buradan teşekkür etmek istiyorum. Her türlü desteği ve yardımı bizlere sağladı. Bu gün birlik beraberlik günüdür. Türk milleti ebediyen Türk Bayrağı altında hayatını sürdürecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Birlik beraberliğimiz her daim devam edecektir.’’




Kırıkkale Belediye Başkanı Sayın Mehmet Saygılı,  “Bugün Ülkemizin birliğe beraberliğe fevkalade ihtiyaç duyduğu bu dönemde bu tür etkinliklerin bizim için önemi bir defa daha ortaya çıkmıştır. Bu memleketimizin üstünden ay yıldızlı bayrağımızın ezanımızın susmaması için hepimizin bir arada olması gerekir. Rabbime şükürler olsun ki kanının son damlasını dahi hiç gözünü kırmadan bayrağı uğrunda veren bir milletiz. Her türlü fitne fesat bu ülkenin başına bela olması isteniyor, ama elhamdülillah bu millet buna geçmişinde izin vermedi şimdi de izin vermiyor gelecekte de vermeyecek. İşte bu sebepten dolayı hiç kimse karşımızda duramıyor. Bu tür etkinlikler ile kaynaşmamız artacak. Dulkadiroğulları derneği bu işi çok iyi yapıyor. Yıllardır hiç aksatmadan bu Dinek dağının zirvesinde etkinlikleri gerçekleştiriyorlar. Ben özellikle dernek üyelerimize ve Gazibeyli hemşerilerime bil hassa teşekkür etmek istiyorum. Birliğimizi beraberliğimizi bozmayalım. Hep birada olalım bir arada olalım ki diri olalım güçlü olalım. Ben bu etkinlikleri tertipleyen bütün heyete özellikle Kahramanmaraş’tan buraya kadar gelen ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen bütün hemşerilerimize hoş geldiniz diyorum. “ dedi



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık işleri ve  Sivil toplum kuruluşları Daire Başkanı Adnan Alagöz, ‘’ Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç adına sizleri saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Yapmış olduğunuz bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aynı apartmanda yaşayan insanlar yılda bir defa dahi bir araya gelemezken böyle bir etkinlikle bir araya gelen sizlere teşekkür ediyorum. Bu güzel hasletlerin devamlı olmasını canı gönülden temenni ediyorum. Bu güzel etkinlikte emeği geçenlere de teşekkür ediyorum’’ dedi. 

Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin ülke için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. 

Başkan Kolutek’in konuşmasından satır başları şöyle;

* Bu organizeyi gerçekleştiren Kırıkkale Dulkadiroğlu Derneği Başkanı Köksal Erkoç’a, Teknik ve lojistik desteklerinden dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a, Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu ve burada hazır bulunan 17 platform derneğimize teşekkür ediyorum.

*Bir toplumu ayakta tutan en önemli unsur, o toplumun tarihi yaşam süreci içinde meydana getirmiş olduğu maddi manevi değerler bütün olan, kültürümüz geleneklerimiz toyumuz ve şenliklerimizdir. Bu tür şenliklerimiz bize milli kimliğimizin oluşmasında bize yol gösterir. Gelenek ve göreneklerimize sahip çıkalım. 

* Bu şölenler milli birliğimize ve beraberliğimize bir vesiledir. Bizler güçlü bir şekilde kardeşliğimizi sağladığımız vakit, ne PKK ne HDP nede dörtgen şekilli insanlar bizim birliğimizi bozamazlar.

* Cenabı Allah (c.c) birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Evladı Fatiha’nın son bağımsız kalesi olan Türkiye’mizi her türlü kazadan beladan esirgesin. Çanakkale ruhunu ruhumuzun derinliklerine aşina kılsın… 




Son olarak Kırıkkale Valisi Sayın M. İlker Haktankaçmaz, ‘’Türkiye’mizin Farklı illerinden gelen Dulkadiroğlu torunları değerli kardeşlerim hepinizi saygıyla selamlıyorum. Böyle bir etkinliğe sahiplik yapmak bizim için gururdur. Burayı Türk yurdu haline getiren aziz atalarımızın torunları, bu tür birlikteliklere çok ihtiyacımız var. Bu milletin her türlü zorluğa karşı bu birliktelikle daha güçlü duracağına olan güvencimizde güçleniyor. Kendi öz değerlerimizi unutmamak. Kırıkkale esas Anadolu’nun kendisi. Yine Kırıkkale, Türkiye’nin her köşesinden Kırıkkale de vatandaşımız var. Kimimiz Dulkadiroğlu Torunuyuz kimimiz Kayının oğullarıyız. Bayrağımız daha yüksekte dalgalandırmak için çalıştığımız sürece kimse karşımızda duramaz. Sonraki yıllarda ki etkinlikler de daha fazla imkânlarla gerçekleşeceğine gönülden inancım tam ve dernek başkanımıza gönülden teşekkür ediyorum’’ dedi. 
Editör: Haber Merkezi