Bölgenin kanayan yaralarını tespit ederek çözümleri için projeler geliştiren Dulkadiroğlu Belediyesi, en önemli sorunlardan biri olan çöp konusunda yüzde yüz başarı elde etti. Özellikle ara sokaklarda göze çarpan bu sorunu ortadan kaldıran Dulkadiroğlu, köy statüsünden çıkarak mahalle olan bölgelerin en ücra sokaklarına kadar ulaşmayı başardı.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, sorunun çözümü konusunda ortaya koydukları projeleri anlattı. Bu konuda çok hassas olduklarını ifade eden Okay, yeni projelerinde hayata geçirileceği müjdesini verdi.
Seyyar ekipler oluşturarak sokak sokak temizlik çalışması yapıldığını ifade eden Okay, merkezde ise çöp konteynırlarının yer altına alınarak kötü koku ve görüntüden bölgeyi kurtardıklarını anlattı. Ayrıca bölgeye bağlı tüm mahallelere çöp konteynırları yerleştirdiklerini kaydeden Okay, bu konudaki hassasiyetlerine vurgu yaptı.

YER ALTINA ALINAN ÇÖP KONTEYNIRLARI ÖRNEK PROJE OLDU
Dulkadiroğlu Belediyesi’nin başlattığı bu çalışmaların diğer belediyelere de örnek olduğunu kaydeden Okay, özellikle yer altına alınan çöp konteynırı projesinin farklı belediyeler tarafından alındığını söyledi. Okay, konu hakkındaki sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyeler bu projenin ne kadar mükemmel olduğunun farkındalar ve bu projeyi bizden örnek alıyorlar. Çarşı bölgesinde artık hiç kimse çöp ile ilgili bir şikâyette bulunmayacak.  Bu çözüm tıkır tıkır çalışan bir sistem ve biz bunu her tarafa yaygınlaştıracağız. Bir beldenin belediye olduğunun en büyük ispatı bölgesindeki çöp konteynırlarıdır. Köylerdeki insanlar Dulkadiroğlu belediyesinin yeşil renkli çöp konteynırlarını gördükleri zaman burası artık mahalle olmuş derler. Biz bu organizasyonu yaz boyunca yoğun bir şekilde çalışarak yaptık. Şuanda bizim kılcal damarlarımıza kadar yani tüm mahallelerimizde bu konteynırları yapıyoruz.”

DULKADİROĞLU’NDA BOŞ ARSALAR DAHİ TEMİZLENİYOR
Temizlik konusundaki hassasiyetlerini dile getiren Okay, geri dönüşümlü olarak çöplerin toplandığına vurgu yaparak şunları kaydetti: “Kâğıt, naylon poşetlerin geri dönüşümünün olmaması nedeniyle çevreye atılan ve uzun yıllar bekledikten sonra ciddi zararlara dönüşen çöplerden çok büyük rahatsızlık duyuyoruz. Biz bu atıkların ekiplerimizle topluyor ve geri dönüşüme kazandırıyoruz. Dulkadiroğlu’nda sağınıza solunuza baktığınız zaman caddelerin kenarlarında ve boş arsalarda kesinlikle pislik türünde bir şey bulamazsınız, göremezsiniz. Biz boş arsaları dahi temizletiyoruz. Çünkü Dulkadiroğlu temiz bir ilçe olmalı. Temizlik konusundaki çalışmalarımız tıkır tıkır işliyor.”

Başkan Okay, son olarak bu gibi çalışmaların devam edeceğini ifade ederek, bölge halkının da temizlik konusunda duyarlı olmasını istedi. Okay, “Temiz bir Dulkadiroğlu için hep birlikte bu hassasiyeti göstermemiz gerekiyor. Vatandaşımız da bizim bu projemize destek verirse ter temiz bir Dulkadiroğlu’nda yaşarız” dedi.

Editör: Haber Merkezi