Sosyal ve kültürel etkinliklerini sürdüren Dulkadiroğlu Belediyesi, Öğretmenler Günü nedeniyle özel bir program organize etti. İslam Tarihi Uzmanı Yazar İhsan Süreyya Sırma ve Şehit Öğretmen Hanifi Çakallıoğlu'nun ailesinin onur konuğu olduğu programda Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay öğretmeni Mustafa Okumuş'a eğitime ve kendisine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi. 

Programda bir konuşma yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, medeniyetlerin yükselmesinde en büyük etkenin eğitim olduğunu dile getirerek:  "Geçmişten bu güne medeniyetlerin yükselmesi ya da sönmesi izledikleri eğitim politikasıyla doğrudan ilişkili olmuştur. Bizim medeniyetimiz için de bu durum farklı değildir. Tarih kitaplarından okuduğumuz parlak dönemlerin kendiliğinden olmadığını emek, çaba ve eğitime verilen değerle başarıldığını hepimiz biliyoruz" dedi.



Başkan Okay, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü : "Atalarımızın başardığı siyasi içtimai ve iktisadi büyümenin rastgele değil ciddi bir disiplin ve eğitimle mümkün olduğunu biliyoruz. Çağımızın gereği olarak, bilgi ve iletişim toplumu olmanın ön koşulu iyi bir eğitimdir. Son yüz yılda, milletimizin okuma yazma seferberliğine göstermiş olduğu çaba ve başarıdan ötürü mutluluğumuzu ifade ederken çıtanın yükselerek artık benim ülkemde siyasal sosyal ve ekonomi okur yazarlığında başarılı olduğumuzu gururla izlemekteyim."

HAMASET YAPARAK BİR YERE VARAMIYORUZ
Geçmişten ders alarak geleceğe ders verilmesi gerektiğini ima eden Başkan Okay, "Göğsümüzü kabartan medeniyet destanımızın kahramanları olan İbn-i Sina, Farabi, Mevlana, Celalettin Rumi, Ak Şemsettin ve daha nicelerini rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların tarih sahnelerinde var olmasıyla gurur duyuyoruz. Ancak yeni Türkiye'nin bu listeye yeni kahramanların eklenmesini diliyoruz. Eski dönemin zorlayıcı, baskıcı ve iptidacı tüm koşulları Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında sahip olduğumuz coğrafyanın hatırasına yakışır bir imzayla iyileştirmek istiyoruz." şeklinde konuştu. 



ZAMAN YENİ TÜRKİYE'NİN STANDARTLARINI YÜKSELTME ZAMANIDIR 
Geleceğin yeni Türkiye'sinin kahramanlarını yetiştirmenin en önemli konu olduğunu anlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Zaman yeni Türkiye'nin yeni kahramanlarını yetiştirme zamanıdır. Bu ihtiyacı karşılaya bilecek yegane kaynak sizlersiniz. Biz;  şehrimizin imarıyla alakalı belediyecilik faaliyetlerimizin gece gündüz sürdürüyoruz. İyileştirme alanlarımızda eğitim kurumlarımız önemli yer tutuyor. Kaybedecek tek bir saniyemizin olmadığı bilinci içerisinde, sürekli gelişim ve iyileştirme ilkesiyle çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde belki de ihmal edilebilir endişesiyle vatandaşlarımızın gönül kapılarını çalıyoruz. Bizlere bir görev düşerse diye yirmi dört saat iletişimimizi açık tutuyoruz. Gençlerimizin gönül dünyalarının imarında ise siz değerli öğretmenlerimizin katkılarını diliyoruz. Bu katkıyı tüm zorlayıcı engellere rağmen en iyi biçimde sunduğunuzu biliyorum. Büyük bir heyecan ve titizlikle, zor şartlarda ve fedakarca yürüttüğünüz mesleğinizde koşullarının daha iyi hale getirilmesi temennisiyle, çocuklarımızın, gençlerimizin ruh dünyasını sizlere, sizleri de Allah'a emanet ediyorum. Yeniden hoş geldiniz diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum."



Bu anlamlı ve güzel programa öğretmenlerin yanı sıra; Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Akif Kahveci ve Sebük Tekin Alparslan. Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Dulkadiroğlu Belediyesi Birim Müdürleri katıldı.

Program sonunda Kahramanmaraşlı öğretmenlere günün anısına karanfil ve çeşitli hediyeler verildi. 
Editör: Haber Merkezi