Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Yerel Buluşmalar ve İstişare Toplantısı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 65. Hükümet Başbakan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, TBMM İç İşleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nursel Reyhanlıoğlu, Ak Parti Kahramanmaraş Mehmet Uğur Dilipak, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

BÖLGEMİZDE BULUNAN OKULLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ

Programa ev sahipliği yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, açılış konuşmasını yaparak yapmış oldukları istişare toplantılarının önemine değindi. Özellikle eğitim konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini anlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:  “Sosyal ve kültürel belediyecilikte öncü olmayı kendimize ilke edindik. Bu kapsamda eğitim ve öğretim konusuna pozitif ayrımcılık yaptık. Bölgemizde bulunan okulların fiziki şartlarını iyileştirerek eksikliklerini giderdik. Bunun yanı sıra okullarımızın ve milli eğitimimizin yapmış olduğu birçok projeye destek verdik. Çeşitli eğitim yarışmaları düzenleyerek ödüller dağıttık. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim ihtiyaçları adına üzerimize düşeni bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.”

EĞİTİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Dulkadiroğlu bölgesinde hizmet veren okul müdür ve müdür yardımcılarının katıldığı toplantıda konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, eğitime ve eğitimciye verdikleri önemi anlattı. Kendisinin de bir eğitimci olduğunu hatırlatan Ünal, Ak Parti hükümeti döneminde eğitim konusunda çok büyük ilerleme kaydedildiğini söyledi.


Eğitim alanında fiziki ve alt yapı konusunda çok büyük ilerleme kaydedildiğini vurgulayan Ünal, “Şuanda çocuklarımız akıllı tahtalarda, tabletlerle ve en üst düzeyde eğitim almaktalar. Bu eğitimin yanı sıra toplumun en önemli bireyi haline gelecek çocuklarımızın yetişmesinde eğitimcinin önemi büyüktür” diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Eğitimcilerimizle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Öğretmenlik mesleğinin kutsallığını bir kez daha dile getirmek istiyorum. Eğitim konusundaki alt yapının iyileştirilmesi adına çok önemli çalışmalar yaptığımızın altını çizmek istiyorum. Bu yöndeki çalışmalarımızın devam ettiğini ve yeni yatırımların gündemde olduğunu da ifade etmek isterim. Ben bu güzel toplantıda bizleri bir araya getiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay’a teşekkür etmek istiyorum.”

Ünal’ın ardından soru cevap kısmında söz alan TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş’a yapılan milli eğitim yatırımları hakkında bilgiler verdi. Kılıç, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekillerinin gayretiyle eğitim konusunda Kahramanmaraş’ın önemli mesafeler kat ettiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi