Tarihi ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmak için bir çok projeye imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, özellikle geleneksel faaliyetlerini yeni nesillere aktarmak için yoğun bir mesai harcıyor. Bu geleneksel faaliyetlerden biri de bayram kahvaltıları ve bayramlaşma merasimleri olarken, bu anlamlı etkinliğin bu yıl 3'üncüsü düzenlendi. 

Osmanlı geleneği olan bayramlaşma ve bayram kahvaltısı geleneğini yeniden gündeme taşıyan Dulkadiroğlu Belediyesi, son üç yıldır geleneksel bayram kahvaltılarında vatandaşı bir araya getirdi.



Bu gibi geleneksel değerleri ortaya çıkarmayı sürdüreceklerini kaydeden Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, vatandaşın gelenek ve göreneklerine sahip çıktığının altını çizdi.

Dulkadiroğlu Belediyesi olarak birçok sosyal ve kültürel konuda farkındalık oluşturduklarını kaydeden Başkan Okay, bunlardan en önemlilerinden bir tanesinin de 'Geleneksel Bayram Kahvaltıları' olduğunu söyledi.



Osmanlı geleneği olan bu önemli faaliyeti yeni nesillere aktarmak ve kültürü yaşatmak amacıyla ilkini 2014 yılında yaptıkları geleneksel bayram kahvaltıları programlarını sürdüreceklerinin altını çizdi.

Bayram namazı sonrasında vatandaşlarla bayramlaşmak ve geleneği yaşatmak için bir araya geldiklerini aktaran Başkan Okay, Dulkadiroğlu halkının da bu hizmetten son derece memnun olduğunu anlattı.



Başkan Okay, bu gibi geleneklerin Türk milletinin birliğini, dirliğini ve muhabbetini artırdığını ifade ederek, "Kültürümüzü ve geleneklerimizi hatırlamamıza vesile olan bu güzel faaliyet bin 400 yıllık bir geleneğin devamıdır. Bayramlar kardeşliğimizin pekiştiği günlerdir. İnşallah evlatlarımız da bu güzellikleri öğrenerek kendilerinden sonraki nesillere aktaracaklar" dedi.
Dulkadiroğlu Belediyesi olarak eski nesillere gelenekleri hatırlatacaklarını, yeni nesle ise eski gelenekleri öğreteceklerini belirten Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: " Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yeniden hatırlamak ve hatırlatmak için yola çıktık. Geçmişle ilgili ne tür geleneğimiz varsa bunları gün yüzüne çıkaracağız. Vatandaşlarımıza bu geleneklerimizi ve göreneklerimizi yeniden hatırlatırken, yeni yetişen nesillere de bunları öğretmiş olacağız."



Başkan Okay, konuyla ilgili konuşmasını şu sözlerle tamamladı; "Osmanlı geleneği olan bu bayram kahvaltılarını 2014 yılında başlattık. İnşallah bundan sonrada her Ramazan bayramı sonrasında bir camimizin yakınında yapmaya devam edeceğiz.  Bayramımızın derecesini bir kat daha artıran, dostluğumuzu, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bir sofrada hemşerilerimizle birlikte olduk. Bu sofra etrafında bu güzel insanları bir araya getirmemizle maksadımız hasıl oldu. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimin Ramazan bayramını tebrik ediyorum."



Ulu Cami'de düzenlenen geleneksel bayram kahvaltısı programına; Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Uğur Dilipak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, meclis üyeleri, parti teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi