Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde "Şefkat Peygamberi" konulu söyleşi, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay'ın katılımıyla Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Protokol ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını yapan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, "Rahmet peygamberi, şefaatin müjdecisi peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunun yıl dönümü vesilesiyle bir aradayız. Mahzun ama bahtiyarız" dedi. Peygamber efendimizin döneminde yaşamamış olmanın verdiği burukluğu yaşadıklarını ifade eden Başkan Okay, onun ümmeti olabilmenin ise bahtiyarlığını yaşadıklarını belirtti.

Ümmet olarak aynı hüznü ve sevinci paylaştıklarını dile getiren Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: " Gönüllerimiz aynı hüznü paylaşıyorken, daha fazla kardeş ve daha fazla birlik olma ihtiyacında, peygamberimizin birleştirici ve yapıcı telkinlerine kulak vermekteyiz. Kendinden sonra gelecek ümmeti için göz yaşı döken, af dileyen ve birlik nasihatinde bulunan şefkat peygamberi Hz. Muhammed'in izinden yürümek adına bizlere veda ettiği mübarek hutbesinden birkaç cümleyi paylaşmak istiyorum. 'Ey müminler, size iki emanet bırakıyorum. Onlara sarıldıkça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler Allah'ın kitabı Kuran-ı Kerim ve peygamberinin sünnetidir. Müminler sözümü iyi dinleyiniz. Müslüman Müslümanın kardeşidir ve böylece de bütün Müslümanlar kardeştir. Tarihin en samimi ve en etkili birlik çağırısına kulak vermiş olarak bu akşam sevgili peygamberimizin huzurundayız. Fani olduğuna inandığımız dünya hayatının aynı zamanda bir imtihan sahası olduğunun bilinci içerisindeyiz. Bir olmanın, beraber olmanın ihtiyacı içerisinde; peygamberimizin çağrısına cevap veren ümmet bilinciyle, mümin kardeşimizin varlığını aziz bilmekteyiz'. Zira o nebi ki; .bizleri birbirimize emanet ederken şahit ol yarabbi demiştir."



"PEYGAMBERİMİZİN NURU EVRENİNİN EN KARANLIK NOKTALARINI DAHİ AYDINLATMIŞTIR"

Başkan Okay, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Cahiliye devrinin sert ve acımasız dogmalarını yerle bir etmiş ve merhamet esaslarına dayalı bir bina inşa etmiştir. Bu gün birbirimizi anlamada sorun yaşıyorsak, hayatın acımasız ve sert hükümleri altında eziliyorsak eğer, mümkündür ki merhamet ışığından yeterince istifade edememiş olabiliriz. Bu gecenin gönüllerimizin nur ile aydınlanmasına vesile olmasını diliyorum. Burada el birliği ile pencerelerimizin baki hayata, şefkate ve merhamete açılmasını diliyorum. Bu gönül birliğimize katkı sunan tüm katılımcılara ve özellikle çok değerli hocamız Prof. Dr. Mehmet Emin Ay beyefendiye şükran duygularımı sunuyorum."



Başkan Okay'ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, "Şefkat Peygamberi" isimli söyleşisini gerçekleştirdi. Kahramanmaraş halkının programa gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ay, organizasyonu gerçekleştiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a ve emeği geçenlere teşekkür etti.  



Editör: Haber Merkezi