Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesinde 2015 yılı üretim sezonunda çiftçiler İyi Tarım Uygulamaları kapsamında, ağırlıklı olarak Kırmızı Biber, Ceviz, Badem ve Üzüm olmak üzere, yaş meyve ve sebze üretimi gerçekleştirilerek İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası almaya hak kazandılar.


Dulkadiroğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde düzenlenen törende konuşma yapan İlçe Müdürü Şeref YURDAGÜL “ İyi tarım uygulamaları ile çevre ve doğal kaynakları korumak suretiyle, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeden; kimyasal, fiziksel, mikrobiyolojik kalıntılar içermeyen ürünler üretilmekte; tarımda izlenebilirlik ve sürdürülebilirlik ile gıda güvenliği sağlanmaktadır.



 

Diğer taraftan ekonomik anlamda çiftçilerimizin daha yüksek gelir elde edebilecekleri için Dulkadiroğlu ilçe sınırları içerisinde İTU uygulama alanını daha da genişleterek 20 bin dekar alana ulaşmayı hedefliyoruz. İTU sertifikasını almayı hak kazanan çiftçilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 


Tören sonunda İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası almaya hak kazan Dulkadiroğlu İlçesi Çiftçilerine, İlçe Müdürü Şeref YURDAGÜL ve Ziraat Mühendisi Gül ÇİTİL OKUR tarafından belgeleri teslim edildi.


Editör: Haber Merkezi