Kahramanmaraş Merkez Metropol İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi ilçeyi yenilemeye ve dönüştürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Sokak iyileştirme çalışmaları yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, modern sisteme uygun tarihi dokuyu koruyan çalışmalara ağırlık verdiğini açıkladı.

Cadde ve sokakları bazalt taşlarıyla kaplayan Dulkadiroğlu Belediyesi, aynı malzemeyle mahallelere meydan ve sosyal alanlar oluşturmakta. Tarihi dokuyu da yansıtan bu uygulamayı tüm ilçeye yayacaklarını bildiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Dulkadiroğlu sakinlerinin hizmetin en iyisine layık olduğunu sözlerine ekledi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, göreve geldikleri günden bu yana Dulkadiroğlu'nun tespit ettikleri sorunlarını gidermek için yoğun mesai harcadıklarını kaydetti.

Bu kapsamda önceliği alt yapıya verdiklerini açıklayan Başkan Okay, yeni kurulan bir ilçe olduklarını hatırlatarak çözülen sorunları şu şekilde anlattı: "İlçemizin en önemli sorunlarından olan alt yapı sorununu çok şükür çözüme kavuşturduk. Bu konuda eksik kalan yerlerin de yapımı için ekiplerimiz büyük bir özveri göstermektedir. Seçim sürecinde vatandaşımızın ayağını çamurdan keseceğiz demiştik. Çok şükür çok büyük sorun olan bölgelerimizin yol ve kaldırım sorunlarını çözdük. Geçtiğimiz yaz 1 milyon 500 bin metrekare asfalt dökerek ilçemizin asfalt sorununu da tamamen ortadan kaldırdık. Bundan sonraki süreçte cadde ve sokaklarımızı renklendirecek, güzelleştirecek ve tarihi dokuya kavuşturacak çalışmalar yapacağız."

Cadde ve sokaklardaki kaldırımlara uygulanan bazalt çalışması hakkında konuşan Başkan Okay, "Bazalt görünümüyle tarihi dokuyu yansıtan çok sağlam ve kullanışlı bir malzemedir. Tabi çok da pahalı bir malzemedir. Tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan ilçemizin cadde ve sokaklarını çok iyi süslemektedir. Bu nedenle biz yenilediğimiz cadde ve sokaklarda bu malzemeyi kullanmaktayız. Şuanda bir çok mahallemizde bazalt taşı kullanılmaktadır. Mahallerin uygun alanlarına yaptığımız meydanlarda da aynı taşı kullanmaktayız" dedi.

Editör: Haber Merkezi