İlçesinin her noktasına hizmet götüren Başkan Okay, ihtiyaçlara göre sunduğu yüksek standartlı hizmetleriyle prestijli projeleriyle örnek çalışmalar sergiliyor.

Gazetemize ziyarette bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yaptığı çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. Başkan Okay, ilçesini ilklerle buluşturduğunu, doğuya doğru gelişimin de öncülüğünü yaptıklarını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla en prestijli projelerinden biri olan Dulkadiroğlu Kamu Külliyesinin görkemli bir temel atma törenini yapan Başkan Okay, bu projenin başlamasıyla birlikte bile bölgeye büyük değer kattığına dikkat çekti.

İLÇEMİZİN DEĞERİNE DEĞER KATTIK

Seçim sürecinde en önemli taahhütlerinden biri olan Kamu Külliyesi’nin 11 ay sonra biteceği bilgisini veren Başkan Okay, projeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “İlçemizin en önemli prestij projelerinden olan Kamu Külliyesinin temel atma törenini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla gerçekleştirdik.Aslında kamu kurumlarını bir alanda toplayarak amacımız ilçemizin gelişimine büyük bir katkı sağlamaktı. Yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığımız bu proje seçim sürecindeki en önemli taahhütlerimizden biriydi.  50 dönümlük bu alana tüm kamu binalarını topladık. Külliye alanımızda büyük bir belediye binamız, yine büyük bir kaymakamlık binamız, kaymakamlık binası içerisinde ilçe müdürlükleri de yer alacak, bunun dışında müstakil bir emniyet binası ve yine müstakil bir tarım ilçe binası yer alacak. Tüm külliye alanına hitap edecek bir kreş ve gündüz bakım evi, yine tüm külliye alanına hitap edecek yemekhane ve lojistik merkezi, nikah ve sergi salonu, Selçuklu ve Osmanlı sentezi güzel bir cami, Dulkadiroğlu kültür merkezimiz ve geniş bulvarlar yer alacak.

Kaymakamlık binamızın da projesi hazır bakanlıktan onayı alındı. İnşallah kısa sürede onlar da ihale edecek, inşaata başlayacaklar.

Burada bir de cami projemiz var. Yine Selçuklu ve Dulkadiroğlu’nu ifade eden mimariye sahip. İnşaatına da hemen başlayacağız.

11 AY SONRA KÜLLİYEDE HİZMET VERECEĞİZ

Otopark ve ulaşım sorunu olmayacak bir şekilde Külliye alanımızı 50 yıl sonrasına planlayarak inşa ediyoruz. Daha öncesi tecrübelerden de faydalanarak kamu külliyesi alanını oluşturduk. Yoğun bir şekilde çalışacağız ve 11 ay sonra inşallah bu alanda hizmet vermeye başlayacağız.

Aynı zamanda Kamu Külliyemizin arkasında bulunan alana bir de kültür merkezi projemiz var. Ancak Kültür Merkezi inşaatımız Belediye inşaatı bittikten sonra başlayacak. ”

KAMU KÜLLİYESİ İÇİN BÜTÇEMİZDEN HİÇ PARA HARCAMADIK

Kamu Külliyesi’nin yer tahsisinde belediye bütçesinden tek bir kuruş harcamadıklarını özellikle belirten Başkan Okay: “Burada 50 dönümlük alanımızın bir kısmını imar uygulaması ile bir kısmını da milli emlaktan ve 30 dönüm kadar yeri de vatandaşlarımızdan hibe olarak aldık. Belediye bütçemizden tek kuruş çıkmadı.

İLÇEMİZDE MUHTEŞEM BİR ÇARŞI OLACAK

Yine Külliye alanının hem önünde bir arazimiz var. Oraya da çarşı yapacağız. Buradan elde edeceğimiz gelirle de külliye inşaatımızın maliyeti çıkacak. Yani çok az bir bütçe ile bu büyük projemizi gerçekleştirmiş olacağız. Aynı zamanda ilçemize çok harika bir çarşı kazanacağız. Bu projemizin detaylarını daha sonra açıklayacağım” dedi.

UYDU KENT’E KAZMA İLK VURULUYOR

Uydu Kent’le alakalı da bilgiler aktaran Başkan Okay; “Bölgemizdeki konut ihtiyacını gidermek ve model toplu konut projelerini ortaya çıkarmak açısından da bu projemiz çok önemliydi. 130 dönüm alana 1400 konut yapacak şekilde çalışmalarımıza başladık. Vatandaşımızın da çok yoğun başvurusu oldu. İnşallah Kasım ayı ortasında kazmayı vuracağız. Yılbaşından sonra da kuraları çekip vatandaşımızın daireleri belirlenecek. En kısa sürede bitireceğiz.

Her türlü sosyal donatıyı düşünerek konut projemizi hazırladık. Gerçek anlamda bir uydu kent olacak.

İçerisinde sağlık merkezinden spor alanlarına, ibadet hanelerden eğitim merkezlerine,  alışveriş merkezlerinden yüzme havuzlarına, yürüyüş alanlarından yeşil alanlarına kadar birçok sosyal donatı mevcut.

Bizim de mutluğumuz vatandaşımızı ev sahibi yapmak olacak.

Buranın dışında yine toplu konut projesi çalışmamız da olacak"  dedi.

KIZ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YURT BİNAMIZ TAMAMLANMAK ÜZERE 

Merkez İlçe Başkanlığından bu yana kız çocuklarının yurt sorunu yüzünden okula gidememesi içerisinde uhde kalan Başkan Okay, şimdi kız yurdu yaptırıyor.

Kız çocuklarının okuması ve akademik hayata katılmalarını çok önemsediğini ifade eden Başkan Okay: “Ben merkez ilçe başkanıyken köyde oturan kız çocuklarımız babalarıyla gelir okula gidebilmek için burada kalacak yer ayarlamamızı isterlerdi. Bulabildiğimize bulurduk bulamadığımız geri dönerdi. Bu benim içimde uhde kaldı.

Doğukent bölgemizi çok yüksek standartta bir kız yurdu yapıyoruz. Yurt çevresinde birçok okulumuz var, bu okullara yurttan kız çocuklarımız yürüyerek gidip gelecekler.  60 kişilik kız yurdumuz. Sayı artırılabilirdi ancak yüksek standartlarda olmasını istediğimiz için bu sayıda kalmasını istedik. İlerde artırabiliriz.

Yüksek standartlara sahip bu kız öğrenci yurdumuz inşallah ikinci yarıyıla bitmiş olacak” dedi.

SOSYAL TESİSLER VE GENÇLİK MERKEZLERİ

Hizmetlerimizde artık ilçemiz bir yerden bire geldi. Asfalttı, kilit parkeydi bunlar tamam. Sıra sosyal donatılarda. Şehir merkezimize büyük gençlik merkezi ve spor alanları yaparken, kırsal alanlarımıza da sosyal tesis adı altında tesisler yapıyoruz. Toplam 13 tane. Bazılarını açtık, bazılarının da inşaatı devam ediyor. Yusufhacılı ve Dereli’de yaptığımız sosyal tesislerimizin açılışını yaptık. Sarıkaya mahallemizde bir bina var erkekler kullanıyor. O binanın üzerine bir kat daha çıkarak bayanlarımıza açacağız.

Vatandaş bunları taziye evi olarak algılıyor. Kesinlikle değil. Taziye evi yapmak bizim görevimiz değil. Bizim yaptıklarımız tam anlamıyla sosyal tesis. Düğün nişan için kullanılabilir, Kuran Kursu, Etüt Merkezi, Kütüphane vs. ihtiyaca göre kullanılır. Çok amaçlı mekanlar inşaa ediyor halkımızın hizmetine sunuyoruz.

Gençlik merkezleri yapıyoruz. Namık Kemal Mahallesindeki Gençlik Merkezimiz çok büyük bir merkez. Gazi Paşa Mahallemize bir gençlik merkezi yapıyoruz. Bundan kimsenin haberi yok. Temeli atıldı inşaat yükseliyor. Karacasu’da yapacağımız gençlik merkez muhteşem olacak. İhale süreci hazırlanıyor. Toplamda 4 tane gençlik merkezi yapıyoruz.

Gençlere sahip çıkmak, toparlamamız lazım. Bunun içinde onlara cazip mekanlar oluşturuyoruz” Dedi.

Başkan Okay, en önemli taahhütlerinden birinin de engelli sosyal tesisi olduğunu onunda projesinin hazır olduğunu ve yakında başlanacağını söyledi.

KIRSAL MAHALLELERE 400 BİN METREKARE KİLİT PARKE

Diğer yandan da alt yapı çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyleyen Başkan Okay,  2017 yılı yaz döneminde alt yapı çalışmaları konusunda önemli çalışmalar yatıklarını söyledi ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Sosyal ve kültürel belediyeciliğin yanı sıra fiziki ve teknik belediyecilikte de bölgemizi değiştiriyor ve dönüştürüyoruz. Bu kapsamda özellikle kırsal bölgelerimizin en önemli ihtiyaçlarından olan kilit parke konusunda bu yaz yoğun bir çalışma yaptık. Şuanda 400 bin metrekare kilit parke çalışması yaparak vatandaşımızın ayağını çamurdan kesme noktasında önemli bir mesafe kat ettik. Bu çalışmalarımız yeni planlamalarımızla devam edecek. Bölgemizde asfalt ve kilit parke çalışması yapılmayan alan bırakmayacağız. Vatandaşlarımızın bu yöndeki taleplerini karşılamak için yoğun bir mesai harcıyoruz.”

HİZMETLERİMİZ SEÇİM VAATLERİMİZLE SINIRLI KALMAYACAK

Son olarak seçim vaatlerinin yüzde kaçını gerçekleştirdiğini sorduğumuz Başkan Okay, yüzde doksan beşini gerçekleştirdiğini görev süresince tamamını yerine getirmiş olacağını söyledi. İçinin rahat olduğunu ifade eden Başkan Okay: “Çok şükür alnımız ak, halkımıza hizmet için geldik, en üst düzeyde de hizmet etmeye çalışıyoruz. Dulkadiroğlu’nun taşı toprağı altın olacak demiştik, dediğimizi de yaptık. Yine merkez mahallelerimizde ne varsa kırsala da aynısını yapacağız dedik, bu sözlerimizi de yerine getirdik. Çalışmalarımız vaatlerimizle sınırlı kalmayacak, ilçemizi modernleştirme yolunda hiç durmadan çalışacağız ” dedi.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’a ziyaretinden dolayı teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Ayrıca bu ziyarette bizlere eşlik eden Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci’ye, Kahramanmaraş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bekir Doğan’a, Medya Gazetesi Sahibi Halil Hınaz’a ve Dulkadiroğlu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemil Toktay ve Basın Yayın çalışanı Cebrail Sarı’ya teşekkür ederiz.

 

Editör: Haber Merkezi