Dedebaba Mahallesi Metehan Sokak'ta yapımına başlanan yol ve kaldırım yenileme çalışmalarının inceleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Şehrimizi daha güzel ve daha yaşanılabilir bir kent haline getirebilmek için çalışıyoruz." dedi.  

Eskiyen ve deforme olan parke yollar yenilenerek kaldırım düzenleme çalışmaları ile birlikte Afşin'in daha düzenli ve modern bir görünüme kavuşturulacağını belirten Başkan Güven, " Vatandaş odaklı hizmet anlayışımızla ilçe genelinde çalışmalarımız yoğun tempoda devam etmektedir. İlçe merkezimizde biryandan altyapı çalışmalarımız bir yandan da üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. Altyapısı tamamlanan yerlerde asfaltlama ve parke kaplama çalışmalarını yürütüyoruz. Bugün itibariye 300 bin metrekare parke kaplama çalışması yaptık. Bu rakam belediyemiz tarihinde bir rekor. Çünkü hiçbir belediye 5 yıllık hizmet süresince bu rakama ulaşamamış. Biz yolun durumuna göre ayda 25 bin metre kare parke döşüyoruz. Bu çalışmalarımız birilerini kıskandırıyor ama halkımız memnun. Zaten bizim işimiz ve gayretimiz halkımızı memnun etmek. Halkımıza hizmet sunmak adına hedeflediğimiz çalışmaları devam ettirerek yol ve kaldırım sorununa kalıcı çözümler bulacağız” açılamasında bulundu.



Güven, daha sonra “Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı"na geçerek incelemede bulundu. Afşin'in uzun süredir kapalı bir pazar yeri olmadığını söyleyen Güven, " Uzun zamandır ilçemizi kronikleşmiş sorunlarından kurtarmak için çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi de kapalı pazar yerimizin olmayışıydı. Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı hazır hale geldi. Pazarcı esnaflarımız için sipariş verdiğimiz pazar tezgahlarının tamamlanmasını bekliyoruz. Pazar tezgahlarımızın bir kısmı geldi. inşallah en kısa zamanda tezgahları tamamlayarak bu hizmeti hem ilçemize ve vatandaşlarımıza hem de pazarcı esnaflarımızın kullanımına sunmayı istiyoruz. " diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi