Kahramanmaraş’ın kültürünü ve tarihini yansıtan bir çok eseri sınırlarında bulunduran Dulkadiroğlu İlçe Belediyesi, bu değerleri ortaya çıkarmak için büyük projelere imza atmaya hazırlanıyor. Başkan Necati Okay, bu büyük projelerin startını ise logo çalışmasında tamamen kültürel ve tarihi değerleri ön plana çıkarak başlattıklarını söyledi.

Kurulalı sekiz ay olmasına rağmen bölgenin kanayan tüm yaralarını sararak hizmetlerine büyük projelerle devam eden Dulkadiroğlu Belediyesi, büyük emekler sonrasında ortaya çıkardığı logo tasarımını Katip Han’da düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna tanıttı. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın tasarımın tüm çizgilerini detaylarıyla dile getirdiği tanıtım programına, Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcıları ve Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Logo ile ilgili bilgiler veren ve basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Okay, ilk olarak tasarımda büyük emeği olan belediye çalışanlarına teşekkür etti.  Tarihi ve kültürel değerleri gün yüzüne çıkarmaya hazırlandıklarını ifade eden Başkan Okay, bu nedenle logoyu da tarihi ve kültürel çizgileri yansıtan bir sembol olarak belirlediklerini dile getirdi. Özellikle Selçuklu mimarisini ön plana çıkaran projelere imza atacaklarını anlatan Başkan Okay, bu konuda düğmeye bastıklarının altını çizdi. Bu nedenle logo tasarımında ‘Ulucami ve Taş Mescit’i gösteren çizgiler kullandıklarını kaydeden Okay, tarihi ve kültürel sembolleri ortaya çıkarma konusunda bu çalışmanın ilk adım olduğunu vurguladı.

KAHRAMANMARAŞ’IMIZIN TARİHİNİ YANSITACAK BİR LOGO ÇALIŞMASI YAPTIK

Slayt gösterisi eşliğinde logo tasarımı ile ilgili bilgileri veren Başkan Okay, şu bilgileri kamuoyu ile paylaştı: “Dulkadiroğlu belediyemiz kurulalı 8 ay oldu. Bu 8 aylık süre zarfında çalışma yaptığımız alanlardan bir tanesi de belediyemizin logosu idi. Bu logoyu Dulkadiroğlu tarihini, medeniyetimizi ve inançlarımızı ifade edecek şekilde yapmak istedik. Bu konuyu daha önce kamuoyuna duyurup ödüllü logo yarışması organize ettik. Bu yarışma sonucunda elimize 77 tane logo çalışması geldi.
Fakat komisyonumuz bu çalışmaları değerlendirdiğinde logo olabilecek standartlarda bir çalışma bulamadı. Bu çalışmaların birçoğu diğer belediyelerin logolarına benzer resim çalışmalar idi. Fakat bizim aradığımız daha farklı bir şeydi. Aradığımız çok daha basit, kullanımı kolay bir logo idi. Bundan dolayı kendi belediye bünyemizdeki grafikerlerimizle bir çalışma yaptık. Sonucunda da bu logo üzerinde kanaat kıldık. Bugünde burada bunu sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Umarım Dulkadiroğlu’nu, Kahramanmaraş’ı, inançlarımızı ve tarihimizi ifade eden bir çalışma olmuştur.”

TARİHİ ESERLER GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK

Tarihi eserler konusundaki çalışmaların devam edeceğini kaydeden Başkan Okay, bununla ilgili çok önemli projeleri de kamuoyu ile paylaştı. İlk olarak Ocak ayından önce üç tarihi konağı alarak Dulkadiroğlu Belediyesi olarak restore etmeyi planladıklarını belirten Okay, bu önemli proje hakkında şu detayları verdi: “Tarihi öneme sahip konaklarımızı alarak restorasyonunu gerçekleştirme adına önemli bir proje hazırladık. Bu kapsamda Ocak ayından önce üç konağımızı restore edeceğiz ve halkımızın hizmetine sunacağız. Restore ettiğimiz bu konakları da halkımızın sosyal ve kültürel anlamda kullana bileceği alanlara dönüştüreceğiz. Özellikle gençlerimizle alakalı bu konaklarda çok önemli hizmetler düşünüyoruz. Bu noktadaki ilk hedefimiz her yıl üç konağı restore ederek hizmete açmaktır. Bununla ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. İnşallah önümüzdeki süreçte çalışmalarımız meyvesini verecektir.”
Başkan Okay, son olarak belediye çalışmaları ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.






Editör: Haber Merkezi