Geçici hayvan pazarını kurban satıcılarının hizmetine sunan Dulkadiroğlu Belediyesi, kurban ibadetinin sorunsuz yerine gelmesi için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda bir çok hizmeti vatandaşlarına sunmaya hazırlanan Dulkadiroğlu Belediyesi, özelikle Temizlik İşleri Müdürlüğünün kurban bayramı boyunca yoğun mesai harcayacağı ifade etti.  

Kahramanmaraş'ın metropol ilçesi Dulkadiroğlu Belediyesi ilklere öncülük etmeye devam ediyor. Yaklaşan kurban bayramıyla ilgili çalışmalar yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, geçici hayvan pazarını bölgesinde hizmete sundu. Çadırkent arkasına kurulan geçici hayvan pazarı, geniş otopark alanı ve sorunsuz alt yapısıyla satıcılara hizmet vermeye başladı. Dulkadiroğlu Belediyesi zabıta ekiplerinin denetimindeki hayvan pazarı, nizami ve düzgün işleyişiyle dikkat çekiyor.



Kurban bayramı hazırlıklarıyla ilgili konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını aktardı. İşe ilk olarak geçici hayvan pazarı oluşturmakla başladıklarını kaydeden Başkan Okay, Çadırkent arkasında bulunan alanı hazırlayarak hayvan satıcılarının hizmetine sunduklarını kaydetti. Alanda alt yapı çalışmaları yaptıklarını aktaran Başkan Okay, kurban bayramı boyunca hizmet verecek olan mekanda her türlü detayı düşündüklerini söyledi.

GEÇİCİ HAYVAN PAZARIMIZ HİZMETE BAŞLADI
Başkan Okay, geçici hayvan pazarı ile ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Geçtiğimiz yıllarda Küçük Sanayi Sitesi doğu girişi civarında boş arsalar üzerinde faaliyet gösteren geçici hayvan pazarımızın yerini değiştirerek ihtiyaçlar doğrultusunda düzenledik. Çadırkent'in arka kısmına denk gelen yeni alanımızda tüm alt yapı çalışmalarını tamamlayarak hizmete sunduk. Şuanda hayvan satıcılarımız burada ticaret yapmaktadır. Alanın sorunsuz bir şekilde işlemesi için de gerekli tedbirleri aldık. Temizlik ekiplerimiz, zabıta ekiplerimiz ve diğer görevli ekiplerimiz alanda aktif durumdadır. Ayrıca geniş bir otopark alanı da alan içerisinde hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla buraya gelip kurbanlıklarını alabilirler."



BAYRAMDA TEMİZLİK EKİPLERİ GÖREVİNİN BAŞINDA
Başkan Okay, temizlik ekiplerinin bayramda özel ekiplerle iş başında olacağını belirterek şunları aktardı; "Kurban ibadetimizi yerine getirirken özellikle temizlik konusunda da hassas olmamız gerekiyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın gözden kaçırdığı durumlara ekiplerimiz müdahale edecek. Bölge sorumlusu temizlik ekiplerimiz boş alan ve kurban kesimi için kullanılan özel yerleri temizleyecek. Yetersiz kaldıkları anda mobil temizlik ekiplerimiz devreye girecek ve görüntü, koku ve çevre kirliliğinin önüne geçmiş olacağız. Kurban ibadetimizi yerine getirirken dikkat etmemiz gereken en önemli konu temizlik konusudur. Bu nedenle Dulkadiroğlu Belediyesi olarak gerekli tedbirleri aldık."

İBADETİMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE YERİNE GETİRELİM
Başkan Okay, son olarak şunları söyledi; "Kurban bir ibadettir. Bu özel ve güzel ibadetimizi yerine getirirken dikkat etmemiz gereken konular var. En başta kurban kesim esnasında kendimize zarar vermeyecek tedbirleri almalıyız. Kurbanlarımıza işkence çektirmeden dinimizin gereği olan şekilde muamele etmeliyiz. Yine kurban kesim alanlarımızda çevreye görüntü ve koku kirliliği oluşturacak atıklar bırakmamalıyız. Ben bu vesileyle tüm hemşerilerimin kurban bayramını şimdiden tebrik ediyorum."
Editör: Haber Merkezi