Kahramanmaraş şehir merkezinde önceki gün gece başlayan kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesi için Dulkadiroğlu Belediyesi ekipleri gece gündüz çalıştı. Bölgesindeki ara sokakları hızlı bir şekilde kardan temizleyen Dulkadiroğlu Belediyesi karla mücadele ekipleri, vatandaşın ihbarı doğrultusunda bir çok kurtarma faaliyetine de imza attı.

Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda karla mücadele konusunda gerekli çalışmaları yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, günler öncesinden ekiplerini hazırlayarak kar yağışını bekledi. Şehir merkezine ilk karın düşmesiyle birlikte de sahaya inan ekipler, bölgesindeki yolları açık tutarak vatandaşların iş yerlerine ve evlerine sağ salim ulaşmalarını sağladı. 24 saat görevinin başında olan Dulkadiroğlu Belediyesi Karla mücadele ekipleri, gelen ihbarlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.



YOLDA KALAN ARAÇLARA ZİNCİR YARDIMI
Dulkadiroğlu Belediyesi karla mücadele ekipleri Kahramanmaraş'ta bir ilke daha imza attı. Kırsal mahallelere ulaşmaya çalışan ve şehir merkezinde ara yollarda araçlarıyla mahsur kalan vatandaşların araçlarına Dulkadiroğlu Belediyesi ekipleri tarafından zincir takıldı. Vatandaşların güvenle evine ulaşması için hummalı bir çalışma yürüten ekipler, zincirsiz araçlara zincir takarak vatandaşların güvenle seyahat etmesine yardımcı oldu. Böyle bir durumla ilk defa karşılaştıklarını dile getiren vatandaşlarda Dulkadiroğlu Belediyesine teşekkür etti.

İŞ MAKİNELERİ 24 SAAT ÇALIŞTI
Önceki gün gece başlayan kar yağışıyla birlikte karla mücadele ekipleri de sokaklara yönlendirildi. İlk yağan karın temizlenmesinin ardından tuzlama çalışması yapılarak yol trafiğe uygun hale getirildi. Dulkadiroğlu Belediyesi ekipleri, şehir merkezinde her mahalleye ayrı bir ekip oluşturarak olumsuz durumlara anında müdahale etti. Ayrıca gezici ekipler de bölgeleri denetleyerek mağduriyet yaşanmaması için gece boyunca çalışmayı sürdürdü.



KALDIRIMLAR TEMİZLENDİ
Araç trafiğinin yanı sıra yaya trafiğinin de aksamaması için karla mücadele ekipleri yoğun bir çalışma yaptı. Kaldırımlarda biriken karları temizleyen ekipler, kaldırımlarda da tuzlama çalışması yaptı. 

BAŞKAN OKAY EKİPLERİ DENETLEDİ
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, 24 saat görev yapan karla mücadele ekiplerini denetleyerek çalışmaları inceledi. Vatandaşın mağdur olmaması için büyük çaba harcadıklarını kaydeden Başkan Okay, incelemelerinin ardından şunları söyledi: "Meteorolojinin yapmış olduğu uyarılar neticesinde Dulkadiroğlu Belediyesi olarak karla mücadele için gerekli tedbirleri aldık. Karla mücadele ekiplerimizi 24 saat teyakkuzda tutarak vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için büyük çaba harcadık. Ekiplerimizi inceleyerek çalışmalara katıldık. Vatandaşımızın da desteğiyle herhangi bir mağduriyet yaşamadan karla mücadelemizi sürdürüyoruz."
Editör: Haber Merkezi