Sosyal ve kültürel belediyecilikte Kahramanmaraş’ta ön plana çıkan Dulkadiroğlu Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüyle ortaklaşa yüzme yarışması düzenleyerek bir sosyal projeye daha imza attı. 
Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci Yıl Dönümü etkinlikleri çerçevesinde 12 Şubat Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen yarışmaya, görme ve bedensel engelli sporcuların yanı sıra, milli sporcularda katıldı.

Dereceye giren sporculara Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, günün anlam ve önemini temsil eden katılım belgesi hediye etti.
Burada bir konuşma yapan Başkan Okay, spora ve sporcuya verdikleri önemi hatırlatarak, Dulkadiroğlu Belediyesinin sosyal kimliğinden bahsetti.
Dulkadiroğlu Belediyesi olarak amatör spora ve sporcuya sahip çıktıklarının altını çizen Başkan Okay, bu kapsamda yüzme sporuna gönül veren Dulkadiroğlu bölgesi sakinleri için yüzme havuzu yapmayı planladıklarını müjdeledi.
Başkan Okay, konuyla ilgili konuşmasını şu şekilde sürdürdü:  “Dulkadiroğlu Belediyesi olarak birçok sosyal etkinliği gerçekleştirdik ve birçoğuna da destek olduk. Bundan sonraki süreçte de bu gibi etkinliklere destek olmaya devam edeceğiz. Yüzme sporuna büyük önem vermekteyiz. Bu kapsamda kendi bölgemizde halkımızın faydalana bileceği bir yüzme havuzunun yapımı için çalışma başlattık. Bu hizmetle ilgili şuanda arsa konusunda mutabakat sağlamak üzereyiz. En fazla birkaç ay içerisinde bu hizmeti Dulkadiroğlu bölgesine kazandıracağız. Bu güzel çocuklarımızın faydalana bileceği, kendilerini yetiştirip hem memleketimize hem de ülkemize hayırlı bir sporcu ola bilecekleri spor alanlarını oluşturma arzusundayız. Sporcularımıza ve ailelerine de ayrıca teşekkür ediyorum.”
Yoğun gündemine rağmen Dulkadiroğlu Belediyesi’nin düzenlediği bu anlamlı programa katılan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dr. Sıtkı Güvenç’te burada bir konuşma yaptı.


Güvenç, konuşmasında şunları söyledi:  “Gençlerimizin yarışma heyecanı yaşadıkları bu günde yanlarında olmaktan çok büyük mutluluk duyduğumu dile getirmek istiyorum. Ailelerinde bu güzel günde çocuklarını buraya getirip onları bu güzel organizasyona dahil ettikleri için de ayrıca teşekkür ediyorum. Yüzme sporu önem verilmesi ve değerlendirilmesi gereken bir spor branşıdır. Dulkadiroğlu Belediye Başkanımızda buradan güzel bir müjde verdi ve bölgesine güzel bir yüzme tesisi kazandıracağını söyledi. Bu organizasyonun altında imzası olan Osman Çullu hocamıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’ın yüzme sporunda adını dünyaya duyuran bir antrenördür. Özellikle engelliler branşında çok yetenekli ve başarılı sporcuları bu ülkeye kazandırmıştır.”

Ak Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç’in ardından konuşan Yüzme Antrenörü Osman Çullu, katılımcılara teşekkür ederek yüzme branşının öneminden bahsetti.
Çullu, yüzme sporunun özellikle engelli sporcuları ayakta tutuğuna işaret ederek, Kahramanmaraş’a kazandırılacak her tesisin bu çocukların umudu olacağını kaydetti.



 
Editör: Haber Merkezi