Yaklaşık üç ay önce 43 mahallede 8 bin ev ziyareti gerçekleştirerek bayan vatandaşlarının görüş ve önerilerine kulak veren Dulkadiroğlu Belediyesi, bu yöndeki çalışmalarını yoğunlaştırarak mahalle toplantıları organize etmeye başladı. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın da katıldığı ilk toplantı Şeyh Şamil Mahallesi Evliya Cami Kız Kuran Kursu’nda gerçekleştirildi.

Programda konuşan Belediye Başkanı Necati Okay, bayanlara yönelik bu gibi ziyaretlerin sayısını artıracaklarını söyledi. Ev ziyaretlerinin ardından mahalle toplantıları organize ettiklerini hatırlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bundan yaklaşık üç ay önce bayan personellerimiz mahallerimizde ziyaretler gerçekleştirerek bayan vatandaşlarımızla bir araya gelmişti. Personelimiz, bayan vatandaşlarımızın belediyemizin yapmış olduğu hizmetleri anlatarak onların sorun ve talepleri dinlediler. Bu çalışmanın neticesinde bayanlarımızdan ilçemizle ve şehrimizle ilgili çok önemli görüş ve öneriler aldık. Bu önerilerin bir kısmını tatbik ettik. Bu sebeple ilçemizde yaşayan bayanlarla irtibatımızı kuvvetlendirme adına bu gibi faaliyetleri artırma kararı aldık. Bu kapsamda Şeyh Şamil mahallemizdeki Kız Kuran Kursu’na misafir olduk. Onlarla hasbihal ettik. Mahallemiz ve Dulkadiroğlu ilçemizle ilgili görüş ve önerilerini dinledik. İnşallah onların da bu görüş ve önerileri doğrultusunda çalışmalar yapacağız. Bu görüş ve önerilere de her zaman cevap vereceğiz.”

TALEP ÇITASI YÜKSELDİ

Vatandaşların genel hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Okay, arz ve talep çıtasının yükseldiğini belirterek şunları kaydetti: “Arz ve talep konusunda çıtanın yükseldiğini de görmekteyiz. Daha önce vatandaşlarımız bizlerden yol, kaldırım ve park bahçe çalışmaları talep etmekteydi. Şuanda vatandaşlarımız daha büyük projeler için talepte bulunmaktadır. Bu da bize yol, kaldırım, park ve bahçe çalışmalarının sorun olmaktan çıktığını göstermektedir.” 

Editör: Haber Merkezi