Ekibiyle birlikte Kervanhan Tesislerinde düzenlediği toplantıda Tabip Odasına adaylığını açıklayan Dr. Lütfi Tiyekli; “Mutlu sağlık çalışanı, mutlu vatandaş” dedi.

Kamuoyunun yakından tanıdığı Dr. Tiyekli, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  “Tabip Odalarının, bu toplumun sağlığının üst düzeye çıkması için ne kadar gerekli olduğunu bilen ve bu konuda sorumluluk alabilecek, elini taşın altına sokabilecek bir ekip olarak adaylığımızı açıklıyoruz.

“Mutlu sağlık çalışanı, mutlu vatandaş” temel ilkemizdir.

Yaptığı işten memnun olan, verdiği hizmette kendini güvende hisseden, gelecek kaygısı yaşamayan bir hekimden hizmet almak tüm vatandaşlarımızın hakkıdır. Vatandaşı sıramatikte bir numara, hekimi istatistiki veri olarak gören anlayış, sağlık sistemimizi çıkmaza sürüklemektedir.

Bizler “halkımızın ne kadar çok hasta olup doktora başvuru yaptığı” ile övünülmesini doğru bulmuyoruz. Bu ülkenin vatandaşlarının gelişmiş ülkelerde olduğu gibi sağlıklı yaşaması gerektiğine inanıyoruz.

Bu amaç için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi açıklamak istiyoruz.


Aile hekimliği, kamu hastaneleri, üniversite, özel sektör, idari birimler fark etmez tüm hekimlere ulaşmak, onların sorunlarına çözüm üretmek en önemli hedefimizdir. Her bir hekimin derdi bizim derdimiz olacaktır.

Bu amacı gerçekleştirmek için daha önce başlatılan hukuki yardım desteğini artıracağız ve kapsamını genişleteceğiz. Bundan sonra idari konularda da hekimlerimize hukuki yardım vereceğiz. Bu konuda profesyoneller ile çalışacağız.

Hekimleri ilgilendiren her platformda hekimlerin haklarını koruyacağız.

“Sağlıkta şiddet” ile mücadele edeceğiz. Bu konuda kamuoyu oluşturmak en önemli hedeflerimizden biridir. Nerede, nasıl olursa olsun bu halka hizmet veren hekimlerin şiddete uğramasını kabul edemeyiz.

“Sağlıkta Şiddet” in “vatandaşın sağlık hizmeti almasını engelleme” suçu olarak tanımlanmasını istiyoruz. Kendi egolarını tatmin etmek için binlerce kişinin mağduriyetine sebep olan bu kişiler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Sayın Sağlık Bakanının ifadesine göre Avrupa’daki meslektaşlarından 3 kat fazla çalışıp 3 de 1 ücret alan hekimlerimize toplumun tüm kesimleri sahip çıkmalıdır.

Tabip Odalarının en önemli görevlerinden biri de hekimliğin kişi ve kamu yararına uygulanıp geliştirmesini sağlamaktır. Bu amaç için kamu kuruluşları ile meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapacağız. Tabip Odamızı, kanunun kendisine verdiği görev ile lider ve etkin bir sivil toplum kuruluşu haline getireceğiz.

En büyük mücadele ve çalışma sahalarımızdan biri de hekimler ile Tabip Odaları arasındaki bağı kuvvetlendirmektir. Mevcut Türk Tabipler Merkez Konseyine hâkim olan yapı, maalesef, Bu ülkenin hekimlerini temsil etmemektedir. Uygulamaya çalıştıkları politikalar hekimler ile tabip odaları arasındaki bağı koparmaktadır.

Türk Halkının görüşlerini temsil etmeyen bu yapı Ankara’da TTB Merkez Konseyini işgal etmektedir. Bu kişilerin uygulamalarını tasvip etmeyen ezici çoğunluğu harekete geçireceğiz. Kahramanmaraş Tabip Odası olarak bu yapıyı tasfiye edeceğiz. “Ayrımcılığa, bölücülüğe karşıyım!” diyen herkes ile bu konuda işbirliği yapacağız.

Bu kapsamda “Bağımsız Hekimler Platformu” altında bir araya gelen Tabip Odaları ile işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Türk Tabipleri Birliğini gerçekten Türk Hekimlerini temsil eder haline getireceğiz.

Kahramanmaraş’taki ve Türkiye’deki tüm hekimleri Tabip Odalarına üye olmaya, seçimlere katılmaya, sorumluluk almaya davet ediyoruz. Faaliyetlerimize katılmalarını, bizlere destek olmalarını istiyoruz.”

Toplantıya basın mensuplarının yanı sıra Dr. Tiyekli’nin de tek tek tanıttığı ekibi, Dr. Mustafa Selçuk Kayacık, Dr. Mehmet Akif Sarıca, Dr. Mustafa Eren, Dr. Onur Kum ve Dr. Kürşat Aköz katıldı.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Dr. Tiyekli, seçildiği takdirde sık sık basınla bir araya geleceğini, çalışmalarını paylaşacağını sözlerine ekledi.


Dr. Lütfi Tiyekli Kimdir?

1970 Kahramanmaraş doğumlu Tiyekli, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu.

2011-2014 KMTO Yönetim Kurulu Üyesi, 2014-2016 TTB Delegesi 2013-2015 AHEF Genel Sekreteri, 2012-2015 KAHED Yönetim Kurulu Başkanı, Aile-Sen Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Halen Doğukent Aile Sağlığı Merkezinde çalışmakta. Evli ve 4 çocuk babası.

Editör: Haber Merkezi