Maraş Dondurmasının tanıtımının artırılması, bu sayede pazardan aldığı pay oranına katkıda bulunmayı hedefleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş'ın gastronomi alanındaki en önemli markası olan Maraş Dondurmasının şehrin turizmine ve turizm gelirine katkıda bulunacak Dondurma Müzesi’ni şehrimize kazandırıyor.

Müzelerin şehirlerin tanıtımında önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç: “Dondurma Müzemizi de en kısa sürede tamamlayarak hizmete sunacağız. Bir şehre giden insanlar ilk önce o şehrin müzelerini ziyaret ederek o şehirle alakalı tarihi, kültürel ve sanatsal anlamda bilgi sahibi olarak o şehirde geziyorlar. Biz de Dondurma Müzemizi de insanlarımızın hizmetine sunarak şehrimizin tanıtımına önemli derecede katkı sunacağız” diye konuştu.

Başkan Erkoç Katiphan’da yapımı devam eden Dondurma Müzesi’nde incelemelerde bulunarak ilgililerden müzenin yapımına ilişkin bilgiler aldı.

Şehrin simgesi olan Maraş dondurması ile projelere devam edileceğini belirten Başkan Erkoç, dondurma müzesi ve dondurma parkının ardından Dondurma Akademisi, Ür-Ge ve Koordinasyon Merkezi'nin kurulacağının müjdesini verdi.

Editör: Haber Merkezi