Doğukent mahallesi Doğukent Cami Halep’li kardeşlerinin yanında olduklarını belirterek bir hafta içerisinde topladıkları yardımları minik öğrenciler başta olmak üzere genciyle yaşlısıyla cemaat tarfından Tır’ı doldurma işlemi başladı. Özenle kolileşen yardımların Tır’a yüklenmesi ise duygu dolu anlara sahne oldu.

“Bir Umut Olabilmek İçin Bizde varız” sloğanaıyla yola çıkan ve Doğuken Mahalle halkının katkısı Cami görevlileri Fatih Balbaba, Ali Sarıkaya ve Fatih Hasanoğlullarının büyük özverisiyle kampanyada 1 TIR dolusu gıda, giyecek, battaniye ve ayakkabıdan oluşan yardımlar dualarla yola çıkarıldı. Doğukent İlköğretim Okulu öğrencileri 100. Yardım tır’ının yüklenmesine yardımda bulundular. Minik yüreklerin yüklendiği malzemeler yaşlarına göre ağır olsa da Halep’li kardeşlerine gidiyor olması onları zorlamamış göründü.



İkindi namazı ardından cami Önünde açıklamada bulunan İmam hatip Fatih Balbaba, Halepli kardeşlerimizin mağduriyetini gidermek için yaşlı, çocuk demeden el ele, gönül gönüle okul ve mahalle sakinleriyle bu işe gönlümüzü verdiklerini belirtti, Ümmeti Muhammede umut olmak için bizde varız. Dedi.

Cami İmam hatiplerinden Ali sarıkaya’da; Halepli kardeşlerimizin bir mebzede olsa onlara yardım için bu Tır’ı hazırladıklarını söyledi. İmam hatip Sarıkaya konuşmasında dünya Müslümanlarının zülüm altında olduklarını kaydederek, “Cenab-ı Allah dünya Müslümanlarına yardım eylesin”duasında bulundu.



Cemaat ve minik çocukların içlerindeki merhamet duygusunu vurguladı, Allah’tan kimseyi dar gününde sahipsiz bırakmamasını dilediler. Ülke genelinde bir Caminin tek başına bir Tır dolusu yardım malzemesi toplaması örnek gösterildi.

Daha sonra yardımlarla doldurulan TIR Müftü İsmail Günayın yapmış olduğu güzel dua ve tekbirlerle Halep’e ulaştırılmak üzere uğurlandı. 

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN
Editör: Haber Merkezi