Çin’in Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine uyguladığı zulme kdünyanın sessiz kaldığını söyleyen Adem Gürz, batının demokrasi ve insan hakları söyleminin askıda kaldığını belirtti.

Gürz, yaptığı açıklamasında; “Doğu Türkistan’da yaşanan zulme, dünya kör ve sağır olmaya devam etmektedir. Doğu Türkistanın Türk ve Müslüman olması bu zulme maruz kalmasına duyarsız kalınmasını sağlıyor. Batının demokrasi ve insan hakları söylemi askıda kalmış, boşa çıkmıştır, hiçbir inandırıcılığı kalmamıştır. Bu olay Müslüman Türklere açılan savaştır. Camilere  komünist bayrağı hatta paçavrası asılmaktadır. Çin hastanesine sakallı ve başörtülü girilemezken, insani değerlerin hiçbiri sunulmamaktadır. Kuran’ı Kerim öğretmenin cezası 10 yıl hapistir. 4 milyon 500 bin kişi katledilmiştir. 28 bin mescit bilerek diskolara çevrilmiştir. 34 bin İslam kitabı yakılarak yok edilmiştir. 18 bin medrese kapatılarak tamamen şarap üretim hanesi yapılmıştır. 120 bin din adamı idam edilmiştir. Bu zulümler, işkenceler devam etmektedir. Her zulmün, işkencenin, katliamların denendiği yer haline gelmiştir. İffetli Türk kızları, zorla Çin askerleri ile evlendirilmektedir. Çince bilmeyen cezalandırılmaktadır. Kahpe Çin, Doğu Türkistan topraklarında 40 nükleer test gerçekleştirmiştir. Bu nükleerde zararın haddi hesabı yoktur. Doğu Türkistan dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumundadır.

Doğu Türkistan zulmü bitmeli. Soydaşlarımızın kendi topraklarında; özgürlüğü, huzuru ve mutluluğu için devletimizin ve milletimizin elinden gelen her şeyi yapması gerekiyor. Soydaşlarımızı buraya Türkiye ye taşımak sorunun çözülmesi anlamına gelmez ve doğru bir yöntem de değildir. Türk dünyası için önemli ve stratejik olan  kendi topraklarında özgürlüklerine ve bağımsızlığını kazanmalarıdır. Orada ki soydaşlarımız asla yalnız değildir. En yakın zaman da bu konu ile alakalı bir şeyler yapılmalıdır. Başbuğumuz Alparslan Türkeş derki, ‘Nerede bir Türk var ise orası bizim ilgi alanımızdır.’ Kahrolsun kızıl Çin, yaşasın tam bağımsız Doğu Türkistan” …

Ve haykırarak diyoruz ki; Türk ve Türklük düşmanlarını asla unutmayacağız ve mahşere bırakmadan, bu dünyada hesaplaşacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi