Türkoğlu ilçesi merkeze en yakın ilçelerden biri olmasına rağmen bu yakınlığın avantajlarından faydalanamamış, hak ettiği hizmetten nasibini alamamıştı. Koca bir köy görüntüsünden kurtulamayan ilçe, sonunda 2014 yılı yerel seçimlerinde deneyimli Başkan Osman Okumuş’u seçerek hizmete kavuştu. Tercihleri bu kez doğruydu, kısa sürede Türkoğlu marka ilçe haline geldi.

Makamında ziyaret ettiğimiz Başkan Okumuş, yapımı devam eden modern kent meydanının kısa sürede bitirileceği ve halkın hizmetine sunulacağı müjdesini verdi.  

Kısaca yaptığı hizmetlerden bahseden Başkan Okumuş: “İlk kazmayı yaklaşık 14 ay önce vurarak inşaatına başladığımız belediye hizmet binamızı sizlerin de gördüğü gibi geçtiğimiz yıl 15 Ekim tarihinde hizmete açtık. Bu belediye binası Türkoğlu’muzun, Kahramanmaraş’a entegrasyonu, iki metropol ilçeyle birlikte üçüncü metropol ilçe olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemenin bir başlangıcı idi.

Yaklaşık 3 yılda sadece bu inşaatla yetinmedik. Gerek teknik, gerek sportif gerekse de kültürel hizmet alanlarında Türkoğlu’muzun ve 44 mahallemizin ihtiyaçlarını gidermek için personellerimizle gece gündüz çalıştık. Türkoğlu, son yıllarda çağdaş ve gelişen farklı ilçe olma yolunda, hızlı ve emin adımlarla ilerliyor. Herkes Türkoğlu’na geldiğinde bir şeylerin değiştiğini görecek ve son yıllarda bu değişime maruz kalmakta, gerek arsaların dönüm fiyatı, gerekse de konutlaşma sektöründeki, gerekse de sanayileşme alanında büyük atılımlar yapıyoruz. Biz Belediye Başkanı olduğumuzda Türkoğlu’muza o günden bugüne, Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte yedi tane büyük ve küçük park kazandırdık. Geçenlerde Aquapark ve yüzme havuzunu hizmete açtık. FİFA standartlarına uygun çim sahalı futbol sahası hizmete girdi. Yine Şekeroba Mahallemizde büyük bir saha ve spor kompleksine başlayacağız” dedi.  

Başkan Okumuş, devasa yatırımlarla metropolleşme yolunda adeta koşar adım ilerlediklerini ifade ederek; “Çok değil, cezaevi inşaatı bittiğinde, KSÜ Fakülteleri inşaatlarının da tamamlandığında, Lojistik köy, Organize Sanayi ile birlikte Türkoğlu ilçemizin Nüfusu merkezde 100 bini aşacak metropol ilçe olacaktır.

Her zaman söylediğim gibi gerek Türkoğlu Belediyemiz, gerekse de Büyükşehir Belediyemizin ve Hükumetimizin, özellikle de özel sektörümüzün, şuanda Türkoğlu sınırları içerisindeki devam eden hizmetlerin tutarı eski parayla bir katrilyon, yeni parayla 1 milyar civarında inşallah Türkoğlu koşmaya başladı” diye konuştu.

BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ BİZİM İÇİN ŞANS

Yeni projelerin yolda olduğunu da belirten Başkan Okumuş, yatırımların alınmasında emeği geçenlere teşekkür etmeyi ihmal etmeyerek: “AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak, Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal başta olmak üzere milletvekillerimiz, yöneticilerimiz hemen her kesimden dostların yardımları ile ilçemizi koşturmaya çalışıyoruz. Ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın sayesinde biraz daha büyümeye ve yatırımları almaya devam edecek.  Yeni projelerimiz yolda” dedi.

Sadece teknik alanda değil, sosyal ve kültürel belediyecilik alanlarında da yatırımların devam ettiğini ifade eden Başkan Okumuş: “Çok güzel yatırımlar devam edecek. Çok büyük çalışmalarımız var. En son 2015 yılında yaptığımız Uluslararası Avasım Atlı ve Okçuluk Turnuvası Türkoğlu’muzu adeta Türkiye’ye tanıttı. Geçtiğimiz yıl bazı olağanüstü durumlardan dolayı iptal etmek zorunda kaldık. İnşallah bu yıl daha da geniş katılımlı bir şekilde bu festivalimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi